Poznavanje sladkorne bolezni

Kranjski gimnazijci so se na tekmovanju iz sladkorne bolezni odrezali odlično


V soboto, 24. novembra 2012, je potekalo državno tekmovanje v poznavanju sladkorne bolezni. Naši dijaki so se odlično odrezali. Lara Oblak iz 2. e je prejela zlato priznanje, Andraž Košir iz 1.c, ki ima tudi sam diabetes,  je dosegel srebrno priznanje.

 

Lara Oblak:

"Zanimanje za sladkorno bolezen sem imela že dalj časa, saj je to bolezen imel moj dedek, zaradi česar so me z njo seznanili že v otroštvu. Ker me je tema zanimala, mi tudi učenje in priprave, ki jih je bilo za državno tekmovanje kar nekaj, niso bile v breme. Zelo sem zadovoljna, saj sem poleg dosega dobrega rezultata predvsem izvedela veliko zanimivih in uporabnih informacij, za katere verjamem, da mi bodo v prihodnosti prišle prav."
Andraž Košir:

"Že v osnovni šoli sem z veseljem tekmoval na tekmovanju iz poznavanja sladkorne bolezni, saj se mi je to tekmovanje zdelo zelo zanimivo. Del učenja pa mi je bil prihranjen, ker sem tudi sam pred štirimi leti zbolel za sladkorno boleznijo in nanjo najbrž gledam iz drugačnega vidika, kot večina ostalih sotekmovalcev."
Petra Škorc:

"Uvrstitve na državno tekmovanje sem se razveselila in se na tekmovanje tudi pripravila. Tekmovanje je bila izvrstna priložnost, da sem lahko poglobila in nadgradila svoje znanje o tej bolezni, ki je dandanes na žalost že precej razširjena."