Francozi zavzeli Gimnazijo Kranj, aprila se bo zgodba ponovila 

20 francoskih dijakov iz srednje šole Espace Scolaire Condorcet St-Quentin v Saint-Quentinu se je tik pred novoletnimi prazniki mudilo na Gimnaziji Kranj

Avtorica članka in fotografij: Anja Tišler, 3. H

Gimnazija Kranj, 2. januar 2013

 

 

Nestrpno prestopanje med množico sošolk, sošolcev in še nekaj drugih dijakov, s katerimi smo se udeležili izmenjave,  je tisti petkov večer mililo občutke ob pričakovanju vrstnikov iz Francije. Vznemirjenje je kmalu poleglo, ko smo se, ob živahnem klepetu izmenjujoč prve vtise o potovanju in predstavitvi tedna pred nami, vsak  s svojim francoskim dijakom odpeljali v svoje domove, ki smo jih za teden dni delili z njimi. Francoski dijaki so prišli iz mesta na severu Francije 150 km od Pariza tik pred novoletnimi prazniki, od 14. do 21. decembra. Spremljali so jih mentorji Laurence Jeanjean, Flore Mamet in Nejjari Mohamed.

Vtisi naših francoskih prijateljev

Mirek je povedal: "For the first time in my life I was able to snowboard thanks to my Slovene host family who took me to the mountains at the week-end!"

 

Fanny je povedala: "Slovenia is a beautiful country! When I arrived for the week-end, it was a great moment to decorate the Christmas tree with my host family."