Alamutenje ali kako je nastal naš Alamut


30.03.2017

Gimnazija Kranj je v koprodukciji s Prešernovim gledališčem z režiserjem  Milanom Golobom na oder postavila aktualno predstavo. 

 

Avtor: Oskar Šubic iz 1. b

 

Profesionalni režiser, še bolj profesionalni soigralci, vrhunski tekst, precej sreče in nastal je naš Alamut. Mnogim je všeč, nekaterim morda ni. Odločitev prepuščamo posamezniku. Mi smo med ustvarjanjem noro uživali. Povezali smo se kot ekipa, kot krdelo posebnežev z Milanom na čelu. Zdaj, ko gledam nazaj, vidim čare tega procesa. Vse od prvega sestanka do premiere smo stremeli k skupnemu cilju. Prikazati Alamuta in ga tistih 80 minut živeti. Da smo ga lahko prikazali, smo ga morali najprej dodobra sami spoznati. Saj smo ga končno prikazali tako, kot smo ga videli, in ne tako, kot je bil napisan. S strokovnimi napotki Mileta (gospoda režiserja Milana Goloba), kot so: »Vi mor'te bit' neopazni! Pogovarjajte se o ribištvu!« … smo ustvarili res nekaj posebnega. Ampak: čeprav smo do najmanjše podrobnosti vedno sledili navodilom našega velikega režiserja, nam ni bilo prizanešeno z njegovo kritiko: »Tega nism js zrežirou. Kva je to?« To je naš ALAMUT, orlovsko gnezdo na mogočni skali.

 

Naj vam dan polepša še nekaj izjemnih izjav še izjemnejšega režiserja:

»V tem divjanju ne razločim gozda od dreves.«

»Vi ste vsi počeni ... Ampak pozitivno.«

»Eh, poglejte, če že nimate prihodnosti, imate vsaj včerajšnji večer!«

»Škoda je samo to, da sem fotkal z enim mlinčkom za kavo in so fotke precej slabe kakovosti. Ko bo naslednja ponovitev, moramo fotkat s čim boljšim ... Recimo s pralnim strojem!«

»Mal' ste posebni, ampak vas 'mam vseeno rad!«

 

Alamut je premiero doživel v koprodukcji Gimnazije Kranj in Prešernovega gledališča Kranj v ponedeljek, 20. marca 2017, ob 19. uri v Stolpu Škrlovec. Predstavo je režiral Milan Golob, v njej pa igrajo Dan Ažman, Primož Đuričič Žibert, Nika Guzelj, Ana Humerca Šolar, Tinkara Krišelj, Mya McCann, Klavdija Noč, Tinkara Perne, Izabela Potočnik, Andraž Rakovec, Benjamin Štangar, Črt Štrubelj, Oskar Šubic, Sabrina Udir, Marko Zarač.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se