Carmen manet izvrsten tudi v vlogi čistilk


09.12.2014

Ples glasov nekdanjih in sedanjih kranjskih gimnazijk navdušil občinstvo.


Avtorica: Barbara Kušar
Fotograf: Nejc Balantič iz 4. b

 

Ženski zbor Carmen manet, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Gimnazije Kranj, je znova pripravil zanimiv projekt. Nekdanje in sedanje dijakinje Gimnazije Kranj pod vodstvom Primoža Kerštanja smo v obdobju med dvema mednarodnima tekmovanjema skušale zvesto občinstvo nagraditi s sproščenim projektom Ples glasov. Vseboval je popularno glasbo znanih izvajalcev – Enye, Bruna Marsa, Franka Sinatre, Tine Turner, Katrinas, Michaela Jacksona, skupin Queen, Abba in Green Day.

Vse skupaj pa je imelo pod režijskim vodstvom Marjana Štikarja (iz Šentjakoba na avstrijskem Koroškem) zanimiv vsebinski okvir. Vse pesmi so namreč izvajale delavke čistilnega servisa. Delavke, ki  so skušale s pričaranjem bleščečih iluzij vsaj za hip ubežati tegobam vsakdanjosti. In njihovi čistilni pripomočki so dobili čisto drugačno vlogo. Z metlami se je plesalo, ščetke so postale mikrofoni, na vedrih so sedele  ali jih imele za kuliso, lestev je postala improviziran oder. Pri koreografijah so uporabljale tudi gumijaste rokavice, krpe in metlice za prah. V odmorih med pesmimi so si čistilke ogledovale odlomke iz telenovel, ki so imele podnapise, največkrat v nobeni zvezi z izrečenim, pač pa z veliko aluzijami na življenjske probleme malega človeka.

Ko se pevkam pridružijo pevci.

Pevkam zbora Carmen manet, ki smo se uveljavile že tudi v mednarodnem prostoru, so tokrat svoje glasove posodili tudi moški pevci in zadnje tri pesmi smo zapeli skupaj. Vabilu so se zelo prijazno odzvali člani Gorenjskega okteta in naši nekdanji in sedanji dijaki, izkušeni pevci. Tako je koncert v naši gimnazijski dvorani, 22. in 23. novembra 2014, resnično navdušil gledalce in dosegel svoj namen. Da si poslušalci tovrstnih dogodkov želijo, pove že podatek, da smo obe izvedbi razprodali v nekaj dneh.

Ne skrbite in bodite srečni! 

Sporočilo koncerta lahko povzamemo z besedami skladbe iz dodatka, ki jo je kot solist zapel kar zborovodja Primož Kerštanj: Don't worry, be happy! Ne skrbite in bodite srečni!

 

Koncert so ustvarili:

 

Ženski zbor Carmen manet

 

Sopran: Eva Žlebir, Jerca Starc, Anja Jeraša, Tamara Pepelnik, Ernestina Jošt, Vivien Isabel Herak Hadaš, Ana Marija Arko, Julija Rogelj, Alenka Rajgelj, Mateja Grašič, Kristina Bogataj, Karin Piškur, Katja Kern, Meta Jazbinšek, Tina Lipar

Alt: Barbara Kušar, Katja Raztresen, Ana Kavčič, Diana Kuralt, Vita Peharc, Maša Jamnik, Nika Sajovic, Eva Štirn, Martina Kerštanj, Eva Vovk, Eva Kern, Ana Bešter, Nuša Cvijetičanin, Manca Zupan, Sara Bajželj, Tajda Ulčnik

 

 Projektni moški zbor

 

Tenor: Andrej Ropas, Martin Kovačič, Mitja Rozman, Jure Mubi, Marko Sušnik, Aleš Leben, Jan Dolenc, Miha Povšin

Bariton: Rudi Čebulj,  Matevž Jekovec, Tomaž Debelak,  Matevž Močnik, Grega Jeraša, Luka Gantar, Peter Jenko, Tadej Smerke

Bas: Marjan Tratar, Boštjan Jordan, Tadej Jerončič, Matija Jenko

 

  Glasbena spremljava: Primož Kerštanj – klavir,  Lan Štikar – tolkala

Režija: Marjan Štikar

Zborovodja: Primož Kerštanj

Korepeticije: Kristina Bogataj

Grafična podoba: Eva Štirn

Odrske postavitve: Eva Vovk

Izbor posnetkov in podnapisi: Barbara Kušar, Mihael Šorli

Luč: Andrej Kos, Grega Jeraša   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se