Čarovnija narave


06.01.2021

Kranjski gimnazijci pripravljajo zanimive eksperimente in jih delijo na YouTube

 

Avtorica: Hana Brezar iz 4. h

 

Projekt Čarovnija narave, ki je vzklil na Gimnaziji Kranj omogoča dijakom, da delimo svoje znanje osnovnošolcem kar od doma. Tako z izvajanjem raznih poskusov popestrimo dneve mlajšim otrokom in jih spodbujamo, da bi sami eksperimentirali doma, hkrati pa učitelji lahko posnetke vključijo v razlago snovi pri naravoslovnih predmetih. Poskusi so tako enostavni, tako da je v večini primerov po sestavine treba le v kuhinjo ali garažo.

Za sodelovanje v projektu sem se odločila zato, da bi pomagala razvedriti in navdušiti osnovnošolce ter jim hkrati popestriti dneve, ko so zaprti v sobah in prisiljeni, da se snov učijo le v teoriji. Podobno mislečih dijakov se je nabralo že preko 50, pri projektu pa jim pomagajo tudi trije mentorji, profesorica kemije Petra Flajnik, profesorica biologije Urša Petrič ter profesor kemije dr. Rok Rudež, ki na svojih področjih svetujejo učencem. Prav tako pa je projekt zbližal učence med sabo in nam omogočil medsebojno sodelovanje in pomoč.

Če vas zanima kako izdelati lava lučko, več o agregatnih stanjih, supermoči vode ali pa kako estrahirati DNK iz banane, ste vabljeni, da si ogledate posnetke na YouTube kanalu Čarovnija narave, kjer je vsak teden objavljenih nekaj novih poskusov: https://www.youtube.com/channel/UC4-nlUUy6WuJDWE0riklLkg   
         
   

Uporabne povezave

Virtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se