Dan ZaMe Gimnazije Kranj je letošnji najboljši mladinski projekt leta


27.08.2021

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je na Brdu pri Kranju podelil priznanja natečaja Naj prostovoljec leta 2020

 

Avtorici: Anja Demšar iz 4. h in Eva Gašperlin, univ. dipl. soc. ped.

 

V četrtek, 26. 8. 2021, je bila v Kongresnem centru Brdo pri Kranju slovesna podelitev priznanj natečaja Naj prostovoljec leta 2020, ki ga že vrsto let pripravlja Mladinski svet Slovenije pod pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Na razpis je prispelo 79 prijav, med katerimi so izbrali najuspešnejše in najvplivnejše prostovoljce v različnih kategorijah. Predsednik Mladinskega sveta Slovenije Miha Zupančič je v govoru večkrat poudaril, kako pomembno vlogo smo prostovoljci odigrali v času epidemije in da je 11,5 milijona opravljenih prostovoljnih ur v preteklem letu zagotovo prineslo olajšanje in nasmeh na marsikateri obraz.

Naš šolski projekt Dan ZaMe: Dan mentalnega zdravja je bil predlagan in tudi nagrajen za najboljši mladinski projekt leta 2020. Zasnovali so ga dijaki Maj Marcel Škof, Vito Krajnik, Anja Dežman in Katarina Sekne s pomočjo mentorjev Eve Gašperlin, Alenke Bizjak, Sonje Lidije Grošelj in Tanje Varjačič. Projekt ZaMe je v času epidemije covid-19 mladim priskočil na pomoč pri lajšanju duševnih stisk ter s svojo odmevnostjo ozaveščal družbo o tem, kako pomembna je skrb za duševno zdravje tako mladih kot odraslih. Projekt je bil prepoznan kot koristen in uspešen ne samo v lokalnem okolju, ampak tudi na državni ravni, kar je ob čestitki poudaril tudi sam predsednik države. Čestitkam sta se pridružila še predsednik Mladinskega sveta Slovenije in predsednica Urada Republike Slovenije za mladino ter vsi ostali nagrajenci. Po končani podelitvi smo imeli še nekaj časa za sproščeno druženje z ostalimi nagrajenci, prav tako pa smo z mnogimi izmenjali izkušnje preteklih let in kovali ideje za prihodnje projekte.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
julij avgust september
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se