Dehteči bazar je navdušil občinstvo


01.12.2016

Zavod Korak vsako leto pripravi dobrodelni bazar, na katerem sodelujejo tudi kranjski gimnazijci.

 

Avtorici: Nina Verčič in Živa Sotelšek iz 4. f

Fotograf: Andraž Žnidar iz 4. c

 

Letos je že devetič zapored potekal Korakov dobrodelni bazar in prvič smo se ga v precej velikem številu udeležili tudi gimnazijci in profesorji Gimnazije Kranj. Center Korak  poskuša svojim uporabnikom omogočiti kvalitetno rehabilitacijo po pridobljeni poškodbi možganov in jih vključevati in usposabljati na različnih področjih. Veliko podporo Koraku namenja še društvo Klub en korak več, s katerim sta 21. novembra na Brdu pri Kranju zopet poskrbela za čudovit bazar. Tema letošnjega bazarja je bilo cvetje in dehtenje. Pridih cvetja je bilo čutiti vsepovsod. Del dehtenja je bilo tudi petdeset dijakov iz Gimnazije Kranj, ki so vsak na svoj način nekaj prispevali. Prireditev so popestrili z glasbenimi nastopi in plesno točko. Na eni izmed stojnic so obiskovalci lahko kupili tudi likovne umetnije naših dijakov. Vrhunec večera je bila modna revija, kjer so dijaki, profesorja in uporabniki nosili modne kreacije, ki so jih sešile dijakinje iz ostankov blaga. Vsi skupaj so se sprehodili do konca piste in nazaj, ob tem pa so se počutili kot prave zvezde. Seveda so bili nepogrešljivi tudi dijaki, ki so skrbeli za garderobo in tehnično pomoč. Odzivi na bazar so bili res neverjetni. Bilo je vidno, da je bazar preprosto navdušil občinstvo. Prejeli smo tudi veliko pohval  za izjemne nastope in ustvarjalnost, s katero smo na prireditev prinesli svežino, mladost in veselje do življenja. Ob tako pozitivnih odzivih  smo vsi dobili samo še večjo motivacijo za prihodnja sodelovanja. Dijaki smo se z uporabniki odlično razumeli in vsak od njih je res nekaj posebnega. Kljub poškodbam so še vedno polni energije, upanja in svoja življenja živijo na polno. Taka izkušnja je res unikatna in si jo bomo zapomnili za vse življenje. Res smo ponosni, da smo bili lahko del prireditve, da smo lahko pomagali in razveselili uporabnike ter vse prijatelje Koraka.

Zahvalno pismo Zavoda Korak

 

Spoštovani  ravnatelj, mag. Franci Rozman, profesorica Ivanka Zupan in dijaki kranjske gimnazije!

 

Pred nekaj leti (no, ja, v resnici desetletji), sem sama gulila klopi kranjske gimnazije in v tako majhnem prostoru, kot je Kranj, se seveda srečujem zasebno in poklicno z vašimi starši, profesorji in  dijaki.

Zgodba Centra Korak je dostopna na spletu, Bazarji pa  so zgodba, ko smo v naše profesionalno delo želeli vključiti širše okolje in se s tem izogniti socialni izolaciji ljudi, ki so utrpeli hude možganske poškodbe. Problem ljudi, ki so si  v prometnih nesrečah, pri športu, kot posledica nasilja ali različnih obolenj, poškodovali možgane, je globok in zajame tako poškodovane kot njihove družine.

Pred nesrečo so obiskovali šole, hodili v službe, smučali, se srečevali s prijatelji na kavi, vrtnarili, telefonirali, sanjali in delali načrte za življenje. Bili dijaki, študenti, partnerji, uslužbenci … Potem,  naenkrat,  se je vse spremenilo. Prositi  morajo za pomoč, ko želijo na stranišče, prijateljev praviloma ni več, njihovi otroci si želijo, da ne pridejo na šolsko tekmo, ker se jih sramujejo, živijo v svetu, ki je povsem tuj. Ujeti  v realnost  in v tisto, kar so bili prej.

Vesela sem, da ste se, spoštovani  gimnazijci in profesorji, za en večer pridružili naši zgodbi, ker ste prinesli svežino, energijo, mladost … Veselje do življenja.

 To se je čutilo v vaših likovnih izdelkih, sodelovanju na modni reviji, vaših kreacijah in odličnih glasbenih točkah. Vsi, prav vsi odmevi občinstva so pozitivni in polni navdušenja. Prejela sem mnogo čestitk tudi v vašem imenu. S simpatijami je bil sprejet čisto vsak nastop.

Verjamem, da je bil Dehteči bazar izvrstna izkušnja tudi za vas, saj boste kot mladi intelektualci v naslednjih letih  in desetletjih vsak na svojem področju stopili na odgovorna, odločujoča delovna mesta. Imeli boste moč in kreirali boste  usodo kvalitete življenja vseh nas. Verjamem, da vam je ta večer odstrl tudi tiste plati življenja, ki jih ljudje ne načrtujemo, si jih ne želimo pa vendar lahko ujamejo slehernega izmed nas ali ljudi, ki jih imamo radi.

Vsakemu od vas  iskrena  zahvala za sodelovanje.

Moj globoki poklon in spoštovanje  profesorici Ivanki Zupan, ki je sodelovanje koordinirala, organizirala, podarila svoj čas, besedo in tisto več, kar očem ostaja skrito.

                                                                                                                                    Direktorica

Mateja Korošec, prof. def.

 

Kranj, 24. 11. 2016

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se