Dilo en español


24.05.2022

Kranjski gimnazijci na državnem tekmovanju iz španščine osvojili dve zlati in tri srebrna priznanja

 

Avtorici: Nika Zavašnik iz 3. a in Katarina Škufca, prof.

 

V soboto, 9. aprila 2022, je Gimnazija Kranj gostila državno tekmovanje iz znanja španščine za tretje in četrte letnike. Letos se ga je udeležilo 128 dijakov. Za brezhibno izvedbo sta poskrbeli naši profesorici Katarina Škufca in Bernarda Kovač z ekipo profesorjev in dijakov. Na državno tekmovanje se je uvrstilo tudi 7 kranjskih gimnazijcev. Pred državnim tekmovanjem sta profesorici organizirali potrebne priprave, nas motivirali in skoznje skrbno usmerjali. 5. aprila smo se tekmovalci odpravili še v Ljubljano, v prostore Gimnazije Šentvid, na kateri je naš tuji učitelj David organiziral predavanje o letošnji kulturni temi o medvoški antropologinji Branislavi Sušnik in njenem delu. Pobližje sta nam jo predstavili univerzitetni profesorici Barbara Pregelj in Urška Geršak.

Vse trdo delo se je izplačalo, saj smo dijaki Gimnazije Kranj skupaj osvojili 5 priznanj, med njimi tudi dve zlati. V tekmovalni skupini za tretje letnike je Žiga Kuralt iz 3. a zasedel odlično 6. mesto in prejel zlato priznanje, Nika Zavašnik, prav tako iz 3. a, pa je osvojila srebrno priznanje. V tekmovalni skupini za četrte letnike je Zala Mišov iz 4. f osvojila odlično 6. mesto in prejela zlato priznanje. Lara Lukančič iz 4. c in Teja Peterlin iz 4. g pa sta osvojili srebrni priznanji. Za prejemnike zlatih priznanj sta veleposlaništvo Španije v Sloveniji in Slovensko društvo učiteljev španščine organizirala sprejem v veleposlanikovi rezidenci, v kateri so prejemniki zlatih priznanj dobili nagrade, vsem gostom pa so postregli špansko paeljo.
Vsem tekmovalcem, posebej pa še dobitnikom priznanj, iskreno čestitamo!   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se