Dobrodelna modna revija DrugaRoka/SecondHand 2017 z božičnim sejmom


14.12.2017

Na Gimnaziji Kranj zbrali 756 evrov za slepo in slabovidno mladino.

 

Avtorica: Ana Humerca Šolar iz 3.h

 

V torek, 12. decembra 2017, je bila v večnamenskem prostoru Gimnazije Kranj dobrodelna modna revija DrugaRoka/SecondHand. Poseben dogodek smo kot odgovor na lanskoletno dobrodelno modno revijo pripravili dijaki 3. h skupaj s prof. Alenko Bizjak in koordinatorico mednarodne mature prof. Natašo Kne. Letos smo k sodelovanju povabili tudi Center IRIS Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne. Na pomoč so nam priskočile tudi priznane trgovine C&A, Emporium, Modni svet Lady Man ter Pletenine Špenko, ki so nas bile pripravljene oskrbeti z oblačili, prav tako pa tudi kmetiji Globočnik in Pri Šuštarju, ki sta priskrbeli jajca in moko za peko palačink in vafljev. Na torkovem dogodku si je bilo mogoče ogledati različne kolekcije za mladino in odrasle, ki so jih po modni brvi ponosno nosili dijaki Centra IRIS ter dijaki in profesorji Gimnazije Kranj. Med hodi pa so dogajanje popestrile recitacije Natana Vovka in Ane Humerca Šolar ter nastopi gimnazijske improvizacijske ekipe Kabuš. Poleg vsega tega je bil v gimnazijski avli tudi božični sejem, na katerem so si obiskovalci lahko postregli s sveže pečenimi sladkimi dobrotami, pri pripravi katerih je sodelovalo kar nekaj dijakov iz prvih, drugih in tretjih letnikov Gimnazije Kranj. Dobrodelno modno revijo je zaključila predstavnica Centra IRIS gospa Mojca Jeraša s krajšim nagovorom in zahvalo. Prispevke, zbrane na celotni prireditvi, v vrednosti 756,13 EUR, smo skupaj z najlepšimi željami v celoti namenili Centru IRIS. O uspešnosti dogodka pa niso pričali le dobrodelni prispevki, temveč tudi nasmejani obrazi sodelujočih manekenov ter dobra volja ob piškotih in palačinkah, ki je zagotovila, da so obiskovalci nepozabni dogodek zapustili s toplino v srcu.

 

Zahvalni govor predstavnice Centra Iris Mojce Jeraša:

»Dober večer. Pozdravljam vas v imenu učencev, dijakov in strokovnih delavcev Centra IRIS. Naše področje dela je izobraževanje, rehabilitacija, inkluzija – kot strokovno rečemo podpori rednim šolam, na katerih se šolajo slepi in slabovidni, ter svetovanje vsem, ki sodelujejo v procesu vzgoje in izobraževanja slepih in slabovidnih. Hvala, dragi dijaki Gimnazije Kranj, da ste nas povabili medse, hvala, da ste z nami pripravljeni deliti dobro. Tokrat ne bi govorila o dragi prilagojeni komunikacijski opremi, ki jo naši učenci in dijaki potrebujejo za svoje delo in je običajno predmet donatorskih akcij, ampak o dejavnostih, ki jih tudi vi zelo dobro poznate. Gimnazija Kranj slovi po bogatem programu obšolskih dejavnosti, tako na kulturnem, športnem področju, pa tudi strokovnih ekskurzijah. Tovrstne dejavnosti pomembno obogatijo tudi izkustveni svet slepih in slabovidnih. Imamo pa pri organizaciji en velik problem. Če slep dijak želi iti v kino, potrebuje dve vstopnici, saj potrebuje spremljevalca, ki opiše dogajanje na velikem platnu, če gre smučat, ja, tudi slepi dobro smučajo, potrebuje dve vozovnici, saj tudi tu potrebuje spremljevalca. Zato da gre na Triglav, res ne potrebuje dodatne vozovnice, ampak nekaj entuziastov, tudi iz vaših profesorskih vrst, ki bi se jim ob tej priložnosti rada zahvalila, brez katerih julijski vzpon na Triglav ne bi bil mogoč. Potepanje po Angliji je zaradi vsega povedanega čisto drugačen zalogaj, tudi s finančnega vidika. Dragi gimnazijci, letos bomo marsikatero tovrstno dejavnost lažje organizirali in zato bi se vam rada iz srca zahvalila.«

 

    
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
avgust september oktober
p t s č p s n
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se