Elementi so navdušili občinstvo v Cerkljah


26.04.2016

Izkupiček Dobrodelnega spomladanskega koncerta 2016 je namenjen nadarjenim mladim glasbenikom Gimnazije Kranj.  

 

Avtor: Kristian Bernard Irg iz 1. a

Fotograf: Aljaž repnik iz 4. c

 

Pomlad 2016 se sedaj res lahko začne. Že tradicionalni pomladni koncert Gimnazije Kranj, ki je povezal dijaške glasbene in recitatorske talente ter je navdušil nabito polno dvorano, je za nami. Gimnazija Kranj ima dolgoletno tradicijo, da se dvakrat na leto predstavi javnosti s pomladnim in z božičnim koncertom. Priprave na koncerta, ki sta ponos gimnazije, potekajo vse leto.

V četrtek, 21. aprila 2016, smo v zgodnjih popoldanskih urah iz avtobusa izstopili pred OŠ Cerklje in kmalu začeli z generalko in pozneje še s tonsko vajo, da je končni nastop zvenel čim bolj utečeno in uigrano. Med odmorom so nekateri glasbeniki imeli priložnost zaigrati glasbo zunaj koncertnega programa, ki nas je nekatere po svoji izvedbi zelo navdušila. Mogoče bo pa Gimnazija Kranj prihodnje leto pripravila poletni rock koncert? Prepričan sem, da nadarjenih glasbenikov ne bi zmanjkalo. Ob 19.30, ko je bila dvorana Hrama Ignacija Borštnika v Cerkljah nabito polna, se je začelo zares. Po prvi pesmi, ki je občinstvo ubrala v zračnem elementu, sta poslušalce pozdravila ravnatelj Franci Rozman in predstavnik soorganizatorja koncerta Lions klub Brnik, gospod Mitja Košnik. V teku večera so se nato v elementih vode, zemlje in ognja zvrstile skladbe domačih in tujih skladateljev, izvajali pa so jih Dekliški pevski zbor, Mešani pevski zbor, Carmen manet, orkester, solisti instrumentalisti in pevci ter godalna in celo jazzovska zasedba. Posamezne tematske dele koncerta so uvedle recitacije pesmi, med katerimi je se je poslušalcev najbolj dotaknila Reka Uroša Zupana. Težko bi se odločil, katera pesem mi je bila najbolj všeč, vendar vsekakor velja omeniti filmski uspešnici The Sound of Music in Star Wars v izvedbi orkestra, Ešenvaldsovo Spring, Sweet Spring, Skyfall in Sapice čez ocean.

Za uspešnim koncertom stojijo zavzeti posamezniki: zborovodkinja Marjeta Oblak, zborovodja Primož Kerštanj, dirigent orkestra in dijak 4. letnika Karim Zajec, organizatorka Barbara Kušar ter profesorica slovenščine Bernarda Lenaršič. Tudi dolg in glasen aplavz nam je potrdil, da so obiskovalci prepoznali naš trud in zavzeto ljubezen do glasbe, petja in nastopanja.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se