Francoska bralna značka - Le rat de bibliothèque


05.06.2015

Pred branjem dijaki niso mislili, da zmorejo prebrati daljšo knjigo v francoščini.  

 

Avtorica: Sara Kemperle iz 3. f

 

Dijaki četrtih in tretjih letnikov ter ena dijakinja iz prvega letnika, ki se francoščine učimo kot drugega tujega jezika, smo sodelovali pri francoski bralni znački, ki v obstoječi obliki poteka drugo leto zapored. Za vsako raven sta bili predpisani dve knjigi, za branje pa je bilo časa od oktobra do marca. V prvem tednu marca je potekalo elektronsko reševanje testov, pri katerem je nastalo kar nekaj nevšečnosti, saj je izkupiček priznanj slabši, kot bi lahko bil. Samo razumevanje knjig ni bilo težko, vendar pa nam ob dodatni razlagi pri rednem pouku francoščine ne bi uspelo doseči tako dobrih rezultatov. Kar nekaj dela nam je bilo prihranjenega s tem, da smo izdelali slovarčke izrazov, tako da je profesorica vsakogar zadolžila za določene strani. Branje v francoščini nam je dalo dodaten zagon za delo, ponosni pa smo bili, da nam je uspelo prebrati daljši besedili v tem jeziku, kar je svojevrsten dosežek, saj si pred branjem nismo mislili, da zmoremo. Priznanja so prejeli:

Katja Konc, Juš Murnik, Nika Stružnik, Anamarija Tomažič, Nadja Brenkuš, Eva Križaj, Val Simonič, Sara Kemperle, Maša Mozetič, Klara Tavčar, Andraž Dolinšek, Tara Grašič, Špela Jekovec, Ema Loparnik, Tina Škrjanec, Krištof Brezar, Veronika Podlogar, Anja Kišek, Katarina Vogrin, Ana Bertoncelj, Aleša Brejc, Valentina Celjer, Barbara Dežman, Katja Dežman in Živa Sodja.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se