Francoska invazija


14.11.2014

Mednarodne izmenjave so že tako ali tako na dobrem glasu, ko pa jo enkrat sam doživiš, dobi beseda čisto nov pomen, izkušnje te vrste pa ne pozabiš nikoli.

 

Avtorica: Eva Poklukar iz 3. f

 

11. oktobra 2014. leta po gregorijanskem koledarju so se na ozemlje Republike Slovenije izkrcali dijaki neke severnofrancoske srednje šole, imenovane Saint-Quentin, in na omenjenem področju ostali izjemnih 8 dni. Preživetje smo jim omogočili: samooklicani lanskoletni izbranci 2. in 3. letnika kranjske gimnazije, sredstva naših staršev in administrativna, vodstvena ter pedagoška pomoč profesoric Alenke Bizjak in Nataše Jerkovič.

Poročevalski duh na stran – teden z »eksotičnimi« vrstniki iz zahodne Evrope je bil res omembe vreden. Po organiziranih skupnih dejavnostih smo med vikendi in ob večerih vzeli stvari v svoje roke in izmenjavi pogumno vdihnili svoj pečat. Začeli smo kot vsi domoljubci in svojim obiskovalcem kot obvezen uvod predstavili svoje domače kraje, jih spoznali z okoliškimi prijatelji in sorodniki ter jim gostoljubno ponudili kako tradicionalno gorenjsko specialiteto – vse z namenom, da bi jim približali utrip pristnega življenja pod Alpami, nam tako samoumevnega. V naslednjih dneh smo plavali, tekmovali v paintballu, blodili po starih mestnih jedrih (z idejo okupirati kak prost, prijeten lokal), uživali v nočnem življenju, milijonkrat jedli mcnuggetse ob rdeče-rumenem klovnu iz velikega M-ja, manjkal pa ni niti piknik s frizbijem, z mini nogometom in odbojko na mivki. Sam program je bil izpeljan na različnih delih Slovenije, od Kranjske Gore in Kranja pa vse do morja, Postojnske jame ter seveda Ljubljane. Tako kot smo začeli, smo tudi zaključili v slogu  – po uradni šolski zaključni prireditvi s kosilom smo se z vlakom odpeljali še v prestolnico na pristen, kvaliteten srednješolski žur, ki je lepo zaokrožil pretekli teden. V soboto opoldne nam je Brnik ločil strta srca, novonastala prijateljstva pa, hvala bogu za Facebook, ne bodo šla v pozabo, temveč se bomo klikali in všečkali še dolgo odtlej.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se