Gimnazijo Kranj zapustila 3. generacija mednarodne mature in se podala v svet


08.09.2014

Podelitev diplom mednarodne mature in velike plakete Andražu Oštreku za doseženih 34 točk na maturi

 

Avtorica: Zala Sekne iz 3. h

Fotografinja: Ana Globočnik

Gimnazija Kranj, 8. september 2014

 

Slovesna podelitev diplom, ki je bila v četrtek, 4. septembra 2014, je bila posvečena dijakom mednarodne mature in njihovemu uspehu na maturi, ki je bil odraz 4-letnega trdega dela na Gimnaziji Kranj. Šola je nanje še posebej ponosna, saj so prva generacija IB-mature, v kateri so v prvem roku uspešno maturirali vsi dijaki, in to zelo nadpovprečno, kajti njihovi rezultati so bili kar za 5 točk boljši od svetovnega povprečja.  Tretja generacija mednarodne mature se lahko pohvali tudi s tremi zlatimi maturanti: Gregorjem Jagodicem, ki mu je do vseh možnih točk zmanjkala zgolj ena točka (44 točk), Žigo Pušavcem in Ano Sluga, ki sta dosegla odličnih 40 točk.

Prav zaradi vseh pohval in prehval, ki si jih zaslužijo, smo jim dijaki 4. h in 3. h pod mentorstvom prof. Barbare Logar pripravili kulturno slovesnost, da svojih dni, ko so gulili klopi Gimnazije Kranj, zagotovo ne bodo pozabili. Začetek slovesne prireditve, ki je potekala v šolski knjižnici, so naznanile pevke Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Kranj s himno mednarodne mature, nato pa je glavni povezovalec Nejc Blaznik pozdravil vse prisotne ter besedo predal ravnatelju mag. Francu Rozmanu, ki je še enkrat več pohvalil vse maturante in ob tej priliki poudaril: »Če držimo skupaj, nam nič ne more priti do živega, kar so dokazali tudi dijaki 3. generacije IB, saj so kot prva generacija maturirali s 100-odstotnim uspehom. V slogi je torej moč!« Nato sta skupaj z razredničarko maturantov mednarodne mature prof. Bibo Kodek podelila diplome za uspešno opravljeno mednarodno maturo v šolskem letu v preteklem šolskem letu. Ravnatelj mag. Franc Rozman pa je potem imel čast podeliti še dve žlahtni nagradi Gimnazije Kranj, in sicer veliko plaketo Gimnazije Kranj Andražu Oštreku, ki je na nacionalni maturi po ugovoru dosegel vseh 34 točk, ter Mihu Rotu malo plaketo Gimnazije Kranj, ki je po odobritvi ugovora na vrednotenje maturitetnih nalog postal zlati maturant. Tako se lahko pohvalimo s 14 zlatimi maturanti na nacionalni maturi, h katerim lahko po pretvorbi v nacionalne kriterije dodamo še 13 maturantov na mednarodni maturi. Podelitev diplom za uspešno opravljeno IB maturo smo nadaljevali z recitacijami Tilna Kristanca in Ines Abramovič, saj brez umetnosti jezika prav gotovo ne gre, prav ta je namreč tista, ki človeka »nauči biti človek«.  Za konec pa smo poslušali pesem skupine Abba The Winner takes it all, ki sta jo čarobno odpeli Maša Remškar in Vivien Isabel Herak Hadaš ob spremljavi Nejca Blaznika za klavirjem. Tretjo generacijo mednarodne mature si bomo na Gimnaziji Kranj zapomnili kot izredno uspešno, delavno, kreativno in inovativno, ki zdaj že zre novim ciljem naproti; nekateri jih bodo iskali v Sloveniji, marsikdo izmed njih pa že pakira kovčke za šolanje tujini, kjer ga največja dogodivščina šele čaka. Vsem maturantom mednarodne mature ter Andražu in Mihu želimo uspešno nadaljnje šolanje in upamo, da bodo v življenju še naprej tako uspešni, kot so bili na Gimnaziji Kranj.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se