Iz fazanov v kranjske gimnazijce


17.09.2018

Najbolje so se izkazali dijaki iz 1. b.

 

Avtorica: Nika Govekar iz 1. č

 

Krst prvošolcev je dokaj gladko potekal v četrtek, 6. 9. 2018, popoldne. Svoj razred so zastopali štirje posebnej izbrani dijaki iz vsakega oddelka prvih razredov. Čutiti je bilo tekmovalnost, saj so se pri prvi nalogi (branje besed z ustnic) namesto pravilnih besed vrstili nesmisli. Bilo je zelo zabavno, verjetno pa tudi težko za tekmovalce. Kljub dobri volji in smehu nam je vreme postajalo vse manj naklonjeno. Zaradi dežja smo morali preskočiti drugo nalogo, ki je bila tudi zadnja. Zmagovalci so bili 1. b, ki so dobili posebno darilo. Kljub vremenu pa smo morali povedati zaobljubo, za katero se bomo potrudili, da jo bomo upoštevali, in s katero smo postali pravi kranjski gimnazijci. Skoraj vsi smo hitro stekli pod streho in videti je bilo, kot da smo prišli izpod nekajsekundne prhe. Smola je bila samo za 1. a in 1. g, ki sta dosegla najmanj točk. Njihova kazen je bila pospraviti stole. Pri njih pa je bilo videti malo huje, kot da so si vzeli čas za malo daljšo hladnejšo osvežitev. Na srečo se je nebo pomirilo in smo lahko v miru pojedli okusne hamburgerje, ki jih je pripravil profesor Lapuh s svojo ekipo.    

Avtor: Primož Đuričić Žibert iz 4. e

 

Vsako leto se morajo naši fazani po nekaj dneh zgubljenega skakanja po gimnaziji soočiti s prvo gimnazijsko iniciacijo: z uradnim fazaniranjem. Obred, ki poteka pred njihovimi starši, razredniki in vodstvom predsednikov najvišjega letnika, prelevi neizkušene in zmedene fazane v enakopravne, čeprav še vedno »zelene« kranjske gimnazijce.

Letos predstavniki najvišjega letnika nismo bili najbolj organizirani, zato je večino obrednega protokola nastalo tik pred začetkom, a se je kljub temu iniciacija odvila s kopico zabave, mogoče še bolj nenarejeno in pristno, kot da bi bila zrežirana. Ker je letos 1. letnik večji za en razred, je bila borba za prva mesta kar zanimiva in glasna. Izkazati so se morali v dveh izzivih: v prvem so se nakričali, drugega pa je na žalost prekinil dež, ki je pregnal vse starše, tete, strice, bratce ..., skratka vse gledalce, zato smo se odločili, da izvedemo zaključni protokol iniciacije: zaprisego. Močan naliv nam je pomagal, da smo v premočenih oblačilih in dotiku vlažnih rok sošolcev hitreje dosegli ekstazo, ki je primerna hipnotični zaprisegi.

Po končani iniciaciji smo odhiteli v avlo naše gimnaziji  in tam počakali na konec naliva, da smo lahko sestavili dolgo vrsto za Lapuhove pleskavice. Tako so premočeni in siti naši fazani končno postali kranjski gimnazijci.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se