Ko se besede zlijejo v umetnost …


03.04.2018

Delavnica lepljenke v organizaciji JSKD na Gimnaziji Kranj

 

Avtorica: Neža Tišler iz 3. č

Fotografija: Rok Kozamernik iz 3. a

 

V petek, 23. 3. 2018, smo se  nekateri dijaki 3. letnikov udeležili delavnice lepljenke, ki je potekala na naši šoli. S tem smo tudi dijaki Gimnazije Kranj sodelovali pri projektu Lepljenka, katerega del so bile že številne gimnazije po Sloveniji. Projekt podpira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, idejna vodja in mentorja projekta pa sta pesnik in pisatelj Samo Dražumerič ter ilustrator Peter Škerl. S projektom želijo predvsem spodbuditi mlade k razmišljanju o problematiki današnjega časa na drugačen način – skozi umetnost.

Dijaki smo se polni zanosa in pričakovanja zbrali v učilnici in ustvarjanje se je lahko pričelo. Najprej sta nas mentorja seznanila z osnovnimi informacijami o Srečku Kosovelu, začetniku lepljenke pri nas; pesnik je v svojem sicer zelo kratkem življenju poleg marsičesa drugega ustvaril tri lepljenke. Potem pa smo se dela lotili dijaki. Po skupinah smo se najprej dogovorili, kaj želimo ustvariti, si izmenjavali ideje (in teh ni bilo malo ) in se nato  lotili izrezovanja besed, naslovov, ločil, motivov … iz časopisov. Naše ideje sta nam pomagala razviti in jih prilepiti na papir tudi mentorja in končni izdelki so nas vse presenetili. So rezultat odličnega timskega dela in navdiha. Naučili smo se razmišljati o tegobah današnjega sveta in te ideje s pravo mero provokativnosti »prilepiti« na papir. Upam, da se bo v prihodnosti naša gimnazija udeleževala še več takih projektov, ki širijo obzorja in nas naučijo česa novega na neobičajen način.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se