Kranjske gimnazijke za krmilom jadrnice


18.10.2017

Tretja šolska ura športne vzgoje na morju

 

Avtorica: Ana Roblek iz 3. c

 

V soboto, 7. oktobra 2017, se je skupina 21 deklet znašla v Portorožu. Skupaj s profesorico Natašo Jerkovič smo se odpravile na jadranje, ki smo ga izbrale za tretjo šolsko uro športne vzgoje, ki jo moramo opraviti dijaki tretjih letnikov. Kot že rečeno, se je naš športni vikend začel v marini Portorož ob desetih dopoldne (za nekatere, vključno z mano, je bilo še zgodnje jutro). 

Najprej smo se odpravile v apartmaje in dogajanje se je začelo. Razdeljene smo bile v štiri skupine, v katerih so potekale različne dejavnosti. Športne smo bile dopoldan in popoldan, tako na kopnem kot v vodi.

Dijakinje iz 3. c smo se z dvema sovrstnicama iz 3. a že v soboto dopoldne spoznale s športno regatno jadrnico Melges 24. S šestimi dekleti in morjem se je tisto dopoldne spopadal krmar Emil, ki nam je med drugim tudi zaupal krmilo jadrnice. Dekleta smo se bolj ali manj uspešno (po mojem mnenju pa naravnost fantastično) odrezala na morju. Jadranje je minilo hitro in prijetno. Spoznale smo se z vetrom, jadri, vrvmi in s prometom na morju. 

Popoldne so sledile aktivnosti na kopnem. Po kosilu smo obule rolarje in odrolale proti Bernandinu. Vreme, cesta in družba so bili odlični, zato je pot minila, kot bi trenil. Vmes smo se (seveda) ustavile in si privoščile sladoled. Najbolj navdušena dekleta na rolarjih smo s profesorico nadaljevala pot do Pirana, kjer je bilo vzdušje še povsem poletno. Po vrnitvi in večerji pa smo druga za drugo popadale v postelje, saj je bil za nami naporen in vroč dan. 

V nedeljo zjutraj smo se prebudile v prelepo sončno jutro in po teku po obali ter zajtrku je našo skupino čakala odbojka na mivki. Ko se je zelo izenačena tekma končala z našo zmago, se nas je nekaj odločilo preizkusiti jesensko morje.

Potem pa je sledilo še popoldansko jadranje, na katerem nas je spremljal simpatični voditelj čolna Jure. Veter je bil ugoden in nas ponesel do Izole, od koder smo se pozno popoldan vrnili v Portorož. S tem se je naš čisto zadnji skoraj poletni in počitniški vikend na morju zaključil in utrujene, a srečne smo zvečer zaspale v svojih posteljah, zjutraj pa nas je prebudil zvonec na Gimnaziji Kranj in vse je bilo spet po starem.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se