Kranjski gimnazijci so absolutni zmagovalci v znanju kitajščine


03.06.2015

Na 2. državnem tekmovanju v znanju kitajščine na Gimnaziji Kranj sodelovalo 5 slovenskih gimnazij.

 
Avtorica: Ajda Peternel iz 2. b


V petek, 29. 5. 2015, je na Gimnaziji Kranj potekalo 2. državno tekmovanje v znanju kitajščine za dijake slovenskih srednjih šol, ki je bilo hkrati tudi kvalifikacija za 8. svetovno tekmovanje Chinese Bridge v znanju kitajskega jezika za tuje dijake srednjih šol. Na tekmovanju so sodelovale gimnazije slovenskih Konfucijevih učilnic: iz Ljubljane Gimnazija Bežigrad in Gimnazija Jožeta Plečnika, II. gimnazija Maribor, Gimnazija Ptuj in Gimnazija Kranj.

 

Tekmovanje je bilo sestavljeno iz treh delov:

  • enominutnega govornega nastopa v kitajščini na temo »Jaz in Kitajska«;
  • plesne, pevske, glasbene ali katere druge točke, povezane s Kitajsko in kitajsko kulturo, s katero smo pokazali svoj talent;
  • odgovarjanja na 5 kulturnozgodovinskih in jezikovnih vprašanj.

Tekmovanje je potekalo pod budnim očesom žirije, ki so jo sestavljali: g. Bai Peng s kitajskega veleposlaništva ter ga. Mateja Petrovčič, ga. Nataša Vampelj, ga. Liu Chaoling in g. Xiao Ling s Filozofske fakultete v Ljubljani. Ko je žirija skrbno seštela točke, so razglasili zmagovalce. Prva štiri mesta smo zasedli kranjski gimnazijci (1.) Tjaša Erznožnik iz 3. f, (2.) Žan Valentin Govekar iz 2. č, (3.) Ajda Markič iz 2. a in (4.) Ajda Peternel iz 2. b, ki bomo za nagrado jeseni popolnoma zastonj odšli v provinco Yunnan na Kitajsko, kjer se bomo udeležili 8. svetovnega tekmovanja Chinese Bridge za tuje dijake srednjih šol. Tjaša Erznožnik in Žan Valentin Govekar se bosta tekmovanja udeležila kot aktivna tekmovalca, medve z Ajdo Markič pa kot opazovalki. Po tekmovanju in razglasitvi rezultatov nas je čakalo še fotografiranje vseh udeležencev v majicah z logotipom tekmovanja, nato pa je sledila odlična zakuska s kitajsko hrano. Posebna zahvala gre slovenski učiteljici Nini Ovsenek, kitajskima učiteljicama Yang He in Jiang Jiali ter prof. Dačiću, brez katerih se nam ne bi uspelo uvrstiti tako visoko.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se