Kranjski gimnazijke in gimnazijci so se brez poraza uvrstili na državno tekmovanje v odbojki


04.12.2019

Fantje branijo naslov državnega prvaka. Za dekliško odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj je to neverjeten dosežek, saj so prvič po mnogih letih osvojile prvo mesto brez poraza.

Avtorica: Ana Eržen iz 2. b

 

 

V sredo, 13. novembra 2019, so kranjske gimnazijke tekmovale na področnem odbojkarskem tekmovanju v odbojki na Jesenicah. Ekipo so sestavljale Naja Metelko, Julija Mohorič, Katjuša Mohorič, Ajda Suhadolnik, Leja Šimnovec, Mina Drinovec, Nika Kraigher, Maja Humerca Šolar, Kaja Gimpelj, Ivana Nagode, Tjaša Košnik in Ana Eržen. Prvi del tekmovanja je potekal na Srednji šoli Jesenice, kjer so odbojkarice z 2 : 0 povedle tako proti gostiteljicam kot tudi Gimnaziji Franceta Prešerna. Z dvojno zmago so se uvrstile v polfinale proti Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik in v finale proti Gimnaziji Jesenice. Za dekliško odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj je to neverjeten dosežek, saj so prvič po mnogih letih osvojile prvo mesto brez poraza.
V petek, 15. novembra 2019, se je tekmovanja udeležila še fantovska ekipa, ki je tudi z 2 : 0 premagala vse nasprotnike. Premagali so Šolski center Kranj, Gimnazijo Franceta Prešerna, v polfinalu in finalu pa Šolski center Škofja Loka in Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra Kamnik. Fantovsko odbojkarsko ekipo Gimnazije Kranj so predstavljali Matic Fajfar, Žak Lukšič, Žan Mencej, Anže Jarc, Matej Aleksov, Maks Šluga, Andraž Ješe, Zaž Hozjan, Gregor Globelnik in Luka Šarec.
Obe ekipi sta se s prvim mestom uvrstili na državno tekmovanje v odbojki. Za njihov izjemen dosežek vsem tekmovalkam in tekmovalcem čestitamo.

    
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
julij avgust september
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se