Kul-tura ali čudovita pot


22.05.2018

Kul-tura ali čudovita pot

Neja Jeraj Sedej iz 2. e je s svojo parabolo/kratko zgodbo zasedla prvo mesto v starostni skupini dijaki, študentje, odrasli, Tina Sgerm iz 2. d pa je v isti starostni skupini s kratko zgodbo Geneza zasedla drugo mesto. Erazem Baškovec iz 3. d je za pesem Koncert prejel pohvalo.

 

Avtor: Erazem Baškovec iz 3. d

 

Pred nekaj meseci je Center za mlade Domžale razpisal likovno-literarni natečaj – ta je bil namenjen prav vsem, od predšolskih otrok do upokojencev – naslovljen Grem na kul-turo. Za poglavitno temo je bila izbrana kultura v svoji najširši pomenski različici (različne oblike kulturnega udejstvovanja, različne pojavne oblike kulture, kot so grafiti, stripi, popkultura in navade različnih subkultur), vendar so organizatorji pri izvedbi pustili še več svobode tako na likovnem področju, ki se ga je udeležilo več umetnikov, še posebej iz vrst predšolskih in osnovnošolskih otrok, kot tudi na literarnem področju. Seveda smo na natečaju sodelovali tudi dijaki Gimnazije Kranj in dosegli lepe rezultate – Neja Jeraj Sedej iz 2. e je s svojo parabolo/kratko zgodbo (glede slednjega nisem bil prepričan, z gotovostjo pa tega nisem hotel trditi) zasedla prvo mesto v starostni skupini dijaki, študentje, odrasli, Tina Sgerm iz 2. d pa je v isti starostni skupini s kratko zgodbo Geneza zasedla drugo mesto. Sam sem za pesem Koncert prejel pohvalo.

V četrtek, 17. 5. 2018, je ob 18. uri v prostorih Centra za mlade Domžale potekala sklepna slovesnost. Ta je bila sestavljena iz podelitve nagrad in pohval ter odprtja razstave nagrajenih del – tako likovnih kot literarnih. Prispela dela so ocenjevali štirje žiranti; kolumnist, pisec člankov, recenzij in pravljic Matic Slapšak ter knjižničarka Tjaša Klopčič sta ocenjevala literarna dela, likovna pa likovna pedagoginja Lučka Berlot in akademski slikar Janez Praprotnik.

Izkazalo se je, da je natečaj dosegel mnogo ustvarjalno usmerjenih ljudi od naših najmlajših, še učečih se prvih korakov umetnosti, pri katerih do izraza pride nedotaknjena človeška domišljija v najčistejši obliki, do bolj izkušenih tako v ustvarjalnem kot v življenjskem smislu, pa naj se je delo manifestiralo v obliki slike ali risbe ali pa je avtor svojo zgodbo izpovedoval skozi ples peresa v prostranem svetu belega A4-formata.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se