Med Orionom in Zlatim poljem za otroke


05.12.2014

Člani orkestra Gimnazije Kranj na eminentni dobrodelni prireditvi. 

 


Avtorica: Eva Štirn iz 4. č

 

Člani orkestra Gimnazije Kranj pod mentorstvom prof. Primoža Zevnika smo se v manjši zasedbi, ki smo jo sestavljali Dina Arapovič in Eva Štirn kot solistki, Urša Uršič kot saksofonistka, kitarista Maj Vlašič in Karim Zajec, na tolkalih pa nas je spremljal Leon Ostanek Jurina, v torek, 2. decembra 2014, odpravili v Ljubljano na že praznično okrašeni Ljubljanski grad, kjer je bila ob 18. uri slovesnost ob 20-letnici delovanja Ustanove za novo pediatrično kliniko, kjer so največji donatorji prejeli zahvale.

 

Na slovesnosti niso manjkali predsednik države Borut Pahor, nekdanja predsednika Milan Kučan ter dr. Danilo Türk, Danica Simčič in še mnogi drugi pomembni politiki in vplivni ljudje. Po uvodni pesmi Orion, ki jo je ob spremljavi Maja Vlašiča odpela Eva Štirn, je sledil govor ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, ki je izpostavila pomen civilne družbe in ustanove za to, da je danes Pediatrična klinika Ljubljana takšna, kot je. Ustanova za novo pediatrično kliniko v Ljubljani, ki deluje že od leta 1994, je bila gonilni motor, ki ima veliko zaslug, da se otroci danes zdravijo v eni najsodobnejših bolnišnic v Evropi. Ustanova je v času, ko v proračunu Republike Slovenije še ni bilo namenskih sredstev za investicijo v novo pediatrično kliniko, veliko dela opravila prostovoljno in veliko vložila v priprave na gradnjo, kar je pri drugih podobnih investicijah sicer opravila država.

Osrednji del prireditve je predstavljala podelitev priznanj vsem donatorjem, pred tem pa je celotna zasedba kranjskih gimnazijcev izvedla pesem Que reste t'il de nos amours, po razrezu torte pa je na koncu prireditve Dina Arapovič v spremljavi Karima in Urše izvedla Stingovo priredbo Fields of gold.

Po končanem formalnem delu smo dijaki imeli možnost malce pokramljati s politiki. Vsi trije predsedniki, Kučan, Türk in Pahor, so izrazili željo po obisku letošnjega tradicionalnega božičnega koncerta Gimnazije Kranj v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki pa je na veliko žalost mnogih že razprodan. Sicer pa so bili tamkajšnji obiskovalci še posebej navdušeni nad francosko melodijo. Predsedniki so obljubili, da si bodo koncert ogledali po televiziji.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se