MEPI je pognal motorje


02.09.2014

avtorica: Katarina Škufca, prof.
fotografije: Zavod MEPI

Tri MEPI-mentorice smo se predzadnji petek v avgustu odpravile na Bled. Tokrat brez nahrbtnikov in pohodnih čevljev, ampak z zvezkom in v balerinkah. Udeležile smo se slovenskega MEPI-foruma »Odličnost v sodelovanju, izvajanju in mreženju« z delavnicami, s predavanji, z okroglo mizo, s pogovori in z druženjem. Ravno prav, da smo zapolnile deževen dan od jutra do poznega večera.
Po uvodnih nagovorih Jamieja Hiltona (britansko veleposlaništvo), Sandija Češka (Studio Moderna) in Andreje Anžur Černič (Zavod MEPI) nas je doletelo prijetno presenečenje, saj sta dve priznanji za uspešno delovanje na področju MEPI odšli na našo šolo. Eno je prejela Gimnazija Kranj, drugo pa koordinatorka MEPI na Gimnaziji Kranj, prof. Marija Štremfelj.
Mag. Nastja Mulej nas je z debonovo metodo spodbudila k širšemu razmišljanju. Metodo smo vadili na ideji, da bi pouk trajal vseh 12 mesecev v letu. Vsekakor je bil zanimiv izziv za pretežno učiteljsko publiko.
Okrogla miza je odprla pogovor o mladih in samostojnem življenju, popoldanske delavnice pa so nas usmerile v razmišljanje o umetnosti povezovanja, prostovoljstvu, vrednotah, predstavljanju programa MEPI in spodbujanju podjetnosti.
Dan smo zaključili z ogledom kratkega filma o odpravi v Nepal in s pogovorom s prof. Marijo Štremfelj. Publika je z vprašanji spodbudila pogovor do te mere, da smo se domov odpravile šele malo pred polnočjo, utrujene, a s svežimi močmi in idejami, da se zdaj posvetimo vam, dragi MEPI-jevci, in vsem, ki se nam boste letos pridružili ali pa spremljali naše delo.


   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se