Naš tabor v Prekmurju je obiskala celo RTV SLO


08.06.2017

Medtem ko so se naši maturantje potili na pisni maturi, smo dijaki drugih letnikov Gimnazije Kranj uživali v osrčju neokrnjene narave v Stanjevcih.

 

Avtorica: Taja Basaj iz 2. d

 

Dijaki 2. letnika smo se v tednu OIV odpravili na naravoslovno-raziskovalni tabor v Prekmurje. Na pot smo krenili v ponedeljek, 29. 5. 2017, ob osmi uri zjutraj. V pričakovanju nepozabnega tedna je bilo vzdušje na avtobusni postaji že navsezgodaj zjutraj izjemno. Letos se je prvič zgodilo, da je na tabor odšla cela generacija, kar je bilo res nekaj enkratnega. Po dolgi vožnji je sledilo tovorjenje prtljage do tabora in nato takoj kosilo. Na jasi je stal le velik šotor jedilnica, vse ostalo smo kasneje postavili mi. Začeli smo s šotori, kasneje pa nadaljevali še z igrišči in s tabornim ognjem. S skupnimi močmi smo v tabor prinesli dovolj lesa za ves teden. Od tu naprej je vse potekalo kot po maslu. Začelo se je z medrazrednimi športnimi igrami, ki so razrede še bolj povezale. Vsi pa smo seveda že komaj čakali prvi taborni ogenj in program, ki sta ga pripravila 2. e in 2. f. Naslednje dni smo bili razdeljeni po skupinah in izmenično odhajali na različne dejavnosti. Najprej v pustolovski park in do Bukovniškega jezera, kjer smo preverili svojo energijo. Potem k slovenski vojski, kjer smo opravili vojaški poligon, metali imitacije ročnih bomb ter streljali z zračnimi puškami in se seznanili s preživetjem v naravi. Prav na ta dan pa nas je obiskala tudi novinarska ekipa in posnela prispevek, za katerega je spodaj navedena povezava. V taboru pa so se ta čas odvijale še biološke delavnice in pa športni turnirji v odbojki in nogometu. Bilo je tudi dovolj prostega časa, kar je dijakom izredno ugajalo, nekateri so ga tudi koristno preživeli za zvezki. Končno je nastopil četrtek, ko smo se odpravili v Moravske Toplice. Vreme je bilo super, voda pa topla. Čisto prehitro je nastopil zadnji dan, petek. Dan, ko smo morali zapustiti prečudovito idilo, pospraviti svoje tedenske domove in počistiti tabor. Po isti poti smo prtljago odnesli do avtobusov in se ne več tako živahni odpeljali proti domu (večji del avtobusa v sanjah). Ob tej priložnosti bi se najprej zahvalila našim razrednikom, ki so bdeli nad nami, šefoma tabora prof. Markiču in prof. Lapuhu, celotni organizatorski ekipi, predvsem pa kuharju Primožu ter njegovi pomočnici Valeriji, ki sta nas razvajala z odličnimi obroki.

Povezava na prispevek RTV SLO od 9.35 naprej: http://4d.rtvslo.si/arhiv/slovenska-kronika/174474538   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se