Našli smo London, poln strasti


08.05.2019

Kranjski gimnazijci so se pravkar vrnili iz britanske metropole

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 2. a

 

Utrip Londona, ki smo ga obiskali med prvomajskimi počitnicami, sem občutila drugače. Velika mesta vedno opisujejo kot siva, hiteča in vase zaprta, a jaz ga nisem videla tako. Morda je bilo krivo to, da se nas je dež ognil na dolgo in široko in je bilo vreme sicer oblačno, a dežja, v ritmu katerega bi lahko brezbrižno hiteli mimo, ni bilo niti en dan. Ali pa to, da se je sonce, ko je uspelo uiti oblakom, odbilo od prav vsakega izmed mnogih spomenikov, postavljenih na londonskih ulicah, pa če je bil to spomenik, posvečen velikemu požaru, ženskam, sodelujočim v 2. svetovni vojni, ali pa spomenik kraljici Viktoriji. Mogoče sta bili krivi starki, ki sta na metroju opravljali mimoidoče in se hihitali ter pričkali, katera je videti starejša. Sama sem London našla nekje med našim pretiranim navdušenjem nad vevericami v parkih ter gosjimi mladiči in entuziastičnim vodičem, ki nas je popeljal po poti Jacka Razparača. In tam, tam sem našla London, poln strasti in toliko različnih ljudi, vsakega s svojo zgodbo. Mesto smo v štirih dneh prečesali podolgem in počez, vmes pa obiskali tudi Oxford in Windsor, ki sta ogledom dodala tisti kanček čarovnije, skrite pod od sonca zdelanim kamnom, ki je med stolpnicami zaposlenega Londona nismo našli.

Naš zapolnjeni urnik lahko morda potrdi to, da takšen čajni fanatik, kot sem, v Veliki Britaniji nisem imela časa sesti in si privoščiti tiste prave čajanke … Sem se pač morala zadovoljiti s čajem v ekološkem lončku, ki sem ga kupila na nemškem postajališču. Okus je bil zaradi utrujenosti, a hkratnega zadovoljstva toliko boljši. No, imam pa tudi izgovor, da London obiščem še enkrat. Naslednje leto, kajne profesor Veber?   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
p t s č p s n
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se