Navdihujoč koncert, posvečen otroku v nas


26.05.2015

Gimnazija Kranj na Tednu mladih 2015 mestu Kranj poklonila koncert Tak, kot si.

 

Avtorica: Ajda Hrovat iz 3. g
Fotograf: Nejc Balantič iz 4. b

 

V petek, 15. maja 2015, je Letno gledališče Khislstein v Kranju zaživelo v živahnih ritmih znanih slovenskih in tujih skladb v izvedbi  instrumentalnih sestavov in pevskih zborov dijakov Gimnazije Kranj. Koncertno dogajanje z naslovom Tak, kot si se je letos navezovalo na temo enkratnosti in neponovljivosti posameznika, ki pogosto preveč poskuša ustrezati merilom moderne družbe in pri tem pozablja na najpomembnejše – biti takšen, kot je. V časih, preplavljenih z vplivi socialnih omrežij, pozabljamo na pristnost in toplino medsebojnih odnosov in si prepogosto pozabimo vzeti čas za svoje najbližje.  Koncert je potekal pod okriljem Kulturnega društva Gimnazije Kranj in Kluba študentov Kranj  v okviru Tedna mladih.

Celotno dogajanje je ustvarilo  s kančkom nostalgije prepredeno vzdušje prijetnega pričakovanja in rahle napetosti.  Priredbe znanih ljudskih pesmi v izvedbi Mešanega mladinskega pevskega zbora in Dekliškega pevskega zbora Gimnazije Kranj so  skupaj z recitatorskimi vložki naših gimnazijcev obudile iskreče spomine na že pobeglo brezskrbno otroštvo. Kljub deževnemu in hladnemu vremenu pa so za pristen vtis prave majske noči poskrbele slovenske zimzelene pesmi v izvedbi zbora profesoric. Živahno noto celotnemu programu so dodali glasbeniki orkestra Gimnazije Kranj in solistki. Za uspeh celotnega večera, ki ga je napolnila žareča ustvarjalnost, se je z dijaki trudila mentorska trojica, ki jo sestavljajo profesorice:  zborovodkinja in dirigentka Marjeta Oblak, scenaristka ter mentorica voditeljev in interpretov poezije Bernarda Lenaršič ter predsednica Kulturnega društva Gimnazije Kranj Barbara Kušar.  Koncertni list v obliki ladjice, kakršne smo izdelovali v otroških letih, pa je oblikoval dijak Luka Korent.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se