Neki novi tipi


21.12.2015

Kranjski gimnazijci so si v Mestnem gledališču ljubljanskem ogledali predstavo Neki novi tipi. 

 

Avtor: Peter Hafnar iz 1. c

 

V ponedeljek, 7. decembra 2015, smo se učenci prvih letnikov s profesorji odpravili na gledališko predstavo v Mestnem gledališču ljubljanskem. Ob petih nas je izpred Creine odpeljal avtobus. Avtobus nas je odložil na avtobusni postaji v Ljubljani, od tam pa smo do dvorane hodili tudi mimo stojnice s kuhanim domačim žganjem, ki nas je mamljivo vabilo, vendar smo dobroto odklonili. V stavbi MGL-ja ni bilo velike vrste, kar je bilo za nas dobro. Ob 18. uri se je na Velikem odru MGL začela predstava Neki novi tipi, ki smo si jo prišli ogledat. Dvorana, ki sprejme 327 gledalcev, ni bila povsem zapolnjena. Dijaki prvih letnikov Gimnazije Kranj so se vedli zelo kulturno. Nato so se ugasnile luči v dvorani in se prižgale le tiste, ki svetijo na oder, torej se je predstava začela.

 

Neki novi tipi

Mlade skupine povsod rastejo kot gobe po dežju. Njihova energična glasba je zaščitni znak prihajajoče generacije in njenega novega pogleda na svet, je izraz upora zoper obstoječe vrednote in želje po spremembah. Tudi štirje mladi fantje, ki so se združili v bend po imenu Neki novi tipi, so polni sanj in idej. Njihova kariera se je šele dobro začela. Nastopajo v klubih, kjer poleg priredb uspešnic igrajo tudi lastne komade, in sanjarijo o karieri, ki bi jim tudi zunaj domačega mesta prinesla potrditev, slavo in uspeh. Volje in talenta jim na njihovi poti ne manjka, podpornikov in občudovalk pa tudi ne. Še posebej v novi lokalni prodajalni s ploščami, ki postane srečevališče številnih sorodno mislečih mladih ljudi. V izvirni glasbeni komediji, ki vsebuje obilo vročih ritmov, iskrivih dialogov in zabavnih situacij, so se ustvarjalno in hkrati neizogibno nostalgično ozrli na prelomna šestdeseta in njihovo zapuščino.( http://www.mgl.si/sl/program/predstave/neki-novi-tipi/)

Predstava je bila sprva zrežirana tako, da naj bi sledila motivom filma A Hard Day's Night, a ni bila realizirana zaradi zapletov z avtorskimi pravicami. Zato so scenarij improvizirali in namesto pesmi Beatlov odigrali njihove priredbe ter nekaj svojih pesmi. Glavni igralci so: Robert Korošec, Filip Samobor, Matic Lukšič, Žan Perko. Nastopa pa še nekaj stranskih igralcev.

Predstava je bila boljša, kot sem pričakoval. Vsebina je bila za nas primerna, saj nas je zabavala in spodbujala naša zanimanja. Vendar pa del vsebine še ni bil primeren za tako mlade in pridne dijake, saj so na odru popivali ter kadili cigarete in drogo, kar ni vzorno. Glavni igralci so bili najbolj všeč dekletom, ki so jim navdušeno ploskale. Tudi drugi igralci so nas zabavali vsak na svoj način. Izvedel sem veliko novih zanimivih informacij o začetku Beatlov. Tudi glasba, ki so jo igrali, ni bila slaba (čeprav bi kaka magistrica glasbe še našla kakšno nevšečnost na njej). Po koncu predstave smo nastopajoče nagradili z velikim in dolgim aplavzom (čeprav so si zaslužili manjšega).

Po končani predstavi smo spet odšli na avtobus, ki nas je odpeljal nazaj v Kranj. Na poti nazaj pa je nekdo razmetal vzglavnike sedežev, težko verjamem, da so bili to kranjski gimnazijci, saj so nas ure, preživete na Gimnaziji Kranj, vzgojile v pridne, delavne ter kulturne dijake.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se