Obrazi strasti razprodani v minuti


11.02.2016

TEDxYouthGimnazijaKranj prevzel duha in presegel vsa pričakovanja.

 

Avtorica: Pika Kristan iz 3. h

Fotograf: Aljaž Repnik iz 3. c

 

V ponedeljek, 8. februarja, se je v preddverju Gimnazije Kranj trlo ljudi. To niso bili zmedeni dijaki, ki so pozabili na kulturni praznik in prišli v šolo. Zbrala se je okoli dvestoglava množica obiskovalcev, ki je ob 11. uri zjutraj nestrpno pričakovala dogodek TEDxYouth@GimnazijaKranj. Kaj sploh je TED? Mednarodno priznana organizacija, ki širi ideje v obliki kratkih navdihujočih govorov, neprofitno organiziran dogodek v lokalni skupnosti pa nosi oznako TEDx. Dogodek na kranjski gimnaziji je bil take vrste.

V programskem listu se je znašlo osem mladih obrazov, ki so obiskovali oziroma trenutno obiskujejo Gimnazijo Kranj. Pred publiko so stopili z različnimi zgodbami in govori, vsi pa imajo nekaj skupnega – to, kar počnejo, počnejo strastno. Prav to strast pa je organizacijska ekipa skupaj z govorci želela zanetiti med publiko. Na odru so se zvrstili vsestranski Matic Bitenc z govorom o smislu življenja, simpatična kuharica in blogerka Ana Žontar Kristanc, iskalce adrenalina je ogrel ekstremni športnik Bine Žalohar, publiko je nasmejal stand-up komik Tin Vodopivec, razmigala pa jo je živahna Nena Močnik, ki z gledališkim izražanjem ljudem pomaga izraziti boleče izkušnje. Miha Grčar je vse spomnil, da ni dovolj, da se pred tabo pojavi priložnost, zgrabiti jo moraš z vsemi štirimi. Nad potepanjem je navdušil strastni popotnik Mitja Lavtar, ki je na nenavadni misiji – njegov cilj je, da obišče vseh 6036 slovenskih krajev. Zavidljiv aplavz je s svojo ljubeznijo do zvezd in vesolja požel tudi dijak 4. letnika mednarodne mature Blaž Stojanovič. Da pa navdiha in motivacije ne bi bilo preveč, je za glasbene premore poskrbela skupina Jezz bi Jazz, ki jo sestavljajo dijaki Karim Zajec, Dan Ažman, Samo Hude, Žan Škrjanec in Gal Grobovšek. Za skladbo A Night Like This se jim je pridružila še pevka Dina Arapovič. Posebno omembo si zasluži še ekipa prostovoljcev s profesorico Anito Omejec, knjižničarko Smiljano Bertoncelj ter Mojco Jagodic na čelu. Poskrbeli so za izvirnost programa. Do zadnjega kotička napolnjen prostor pa je izžareval skrbno ureditev vsake podrobnosti. Pripravili so dogodek vseh presežkov. Vse je torej teklo kot po maslu, organizatorjem pa ni ušla niti pogostitev. Med odmorom je v šolski avli dišalo po kavi in kranjski klobasi, obiskovalci so se lahko posladkali tudi s štruklji in indijančki. Že takrat je bilo moč zaslediti živahno kramljanje udeležencev, navdušenje pa ni zamrlo niti ob koncu, ko se je množica vračala na deževne ulice Kranja. S polnimi želodčki je odkorakala v sivino, a z glavami polnih idej in plamenom v srcih – nedvomno so ga zanetili obrazi, ki so žareli z odra. To pa je bilo navsezadnje bistvo vsega. Poslanstvo prvega TEDx dogodka na gorenjskih šolah uspešno opravljeno, dogodek zaključen, vsekakor pa ni zadnji. Ekipa TEDxYouth@GimnazijaKranj opozarja: Še se bomo videli!

 

 

 

    
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se