Od Vrhnike do Kranja v spremstvu sonca in snežink


26.11.2018

Kranjski gimnazijci so se na odpravi MEPI podali na dvodnevno pot.

 

Avtorica: Petja Zala Šorli iz 2. e

 

Če pričakujete, da boste izvedeli, kako to pot napraviti v štirih dneh po najlepših razglednih poteh in vrhovih, vprašajte kandidate za zlato priznanje. Mi, bronasti, smo se na dvodnevno pot podali v Polhovem Gradcu.

Kljub mrzlemu vremenu in vetru je bila naša odprava odlična. Trasa nam je bila všeč in ne preveč zahtevna. Tudi če je bil kakšen hrib preveč, smo imeli v skupini zelo pozitivno vzdušje in smo drug drugega motivirali za hojo. Pot smo imeli dobro načrtano, tako da zemljevidu ni bilo težko slediti.

Sonček nas je pospremil do skavtskega doma Kamnitnik v Škofji Loki – našega cilja prvi dan. Tam smo preživeli super večer, za katerega lahko vsi rečemo, da je bil eden boljših trenutkov naše odprave, če ne najboljši. Med seboj smo se še bolj spoznali in povezali. Ugotovili smo tudi, da nam Masterchef ne uide, le da kuhamo raje z očmi, saj smo makaronov skuhali malce  preveč.

Zjutraj smo se naspani in polni nove energije podali proti Kranju čez Križno Goro. Med potjo nam nikoli ni zmanjkalo tem za pogovor, a vseeno se nam je pot navkreber malo vlekla. Na vrhu smo ugotovili, da je naša kontrolna točka vas in ne hrib s cerkvico. Pot smo ob spremstvu snežink nadaljevali do Lavtarskega Vrha. Od tam nas je do cilja ločil le še en vzpon – na Jošt. Tu smo bili že malo bolj domači, tako smo vrh osvojili brez problema. Samo še spust proti Stražišču in smo presrečni prikorakali v cilj.

Tam so nas tako kot na vsaki točki pričakali nasmejani spremljevalci, ki so nas motivirali, nasmejali, nam pomagali in nas spodbujali vse do konca.  Pogovorili smo se o svoji izkušnji, s tem je bila tudi opravljena naša bronasta odprava. Nasmehi na naših obrazih so povedali vse: bili smo utrujeni, a presrečni.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se