Ogromno truda, a še več zadovoljstva


11.09.2018

Prejemniki zlatih priznanj MEPI pri predsedniku


Avtorica: Taja Basaj iz 4. d

 

V torek, 4. septembra 2018, smo mepijevci zlatniki prišli v šolo le za prvi dve uri in se nato odpravili v Ljubljano, kamor nas je povabil predsednik Borut Pahor. Ta sprejem smo si zaslužili, ker se gospodu predsedniku ni uspelo udeležiti podelitve zlatih MEPI priznanj 19. 3. 2018 na Brdu. Ker se predsednik zaveda, kakšen dosežek je osvojitev zlatega MEPI priznanja, se nam je za svojo takratno zadržanost oddolžil s slavnostnim sprejemom v kristalni dvorani.

Zbrali smo se pred predsedniško palačo, kjer smo se pogovarjali z mepijevci iz drugih šol, medtem ko nas je prijetno grelo sonce. V kristalni dvorani se nas je zbrala večina od približno 100 letošnjih dobitnikov zlatih priznanj iz vse Slovenije – podelitev zlatih priznanj poteka le na vsaki dve leti –, manjkali so le tisti, ki kje po svetu uživajo najdaljše počitnice.

Pred simbolično podelitvijo so nas nagovorili Andreja Anžur Černič, direktorica Zavoda MEPI, prejemnik zlatega priznanja skavt Gašper Stojc in predsednik sam. Andreja Anžur Černič nas je pohvalila za ves vloženi trud in odlično sodelovanje v skupinah. Dogodek je v svojem nekonvencionalnem slogu popestril skavt Gašper Stojc, ki je s svojo hudomušnostjo in darom za nastopanje prepričljivo pokazal, kako iz majhne, nedolžne ideje lahko zraste odličen projekt. Na koncu pa je misli zbral še predsednik, ki nam je povedal nekaj spodbudnih besed ter nas pohvalil zaradi naše vztrajnosti  in volje. Poudaril je, da je MEPI tudi v mednarodnem prostoru priznana neformalna izobrazba, ki nam da več kot le sedenje v šolskih klopeh: da nam življenjske izkušnje in je res lepa popotnica za prihodnost. Zavedati se moramo, da nam kot posameznikom to ne bi uspelo, ker pa svoje prijatelje, člane skupine, vedno postavimo pred sebe, lahko to pričakujemo tudi od njih in to je ključ do dobrega sodelovanja.

Predsednik je nato vsakemu posebej stisnil roko in mu podaril leseno ribico, saj po njegovih besedah ''zlatih ne potrebujemo, ker si znamo sami uresničiti svoje sanje''. Po uradnem fotografiranju je sledila še pogostitev. Domov smo odšli vsi nasmejani, saj smo obudili nešteto lepih spominov, hkrati pa smo spoznali, da se čisto zares zaključuje neko obdobje naše mladosti, ki nam je popestrilo srednjo šolo ter nas opremilo z izkušnjami in v nas pustilo poseben pečat, pečat zadovoljstva.
   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se