Pa naj kdo reče, da mladi nimamo smisla za moderno umetnost.


12.01.2018

Dijaki vseh letnikov so na Gimnaziji Kranj pripravili proslave ob dnevu samostojnosti in enotnosti.  

 

Avtor: Aaron Marcel Veldin iz 4. f

Prireditev smo začeli s himno, po kateri na moje veliko presenečenje ni nihče ploskal – pred tremi leti namreč ni bilo tako. Namen himne je bila počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, od katerega nas je ločilo le še nekaj dni, prav tako pa se nam je zdelo primerno o tem prazniku kaj povedati, saj poznavanje zgodovine med drugim bogati naše kritično mišljenje, ki ga v današnji družbi še kako primanjkuje. V duhu enotnosti pa smo se tudi razredi četrtih letnikov uskladili in skupaj pripravili zabavni program. Plesa, petja, komičnih vložkov in stoječih ovacij ni manjkalo. Prisotne so najbolj prevzele genialne točke, pri katerih se nastopajoči niso niti pojavili na odru in tako gledalcem omogočili bežen pogled na prazno prizorišče. Pa naj kdo reče, da mladi nimamo smisla za moderno umetnost. Glede na stopnjo pripravljenosti mislim, da smo prireditev izpeljali s skorajšnjo odliko, zato mislim, da si vsi nastopajoči zaslužimo oceno »devetnajst muckov od dvajsetih«.

 

Avtor: Klemen Štefe iz 3. č

Zadnji šolski dan leta 2017 smo zaključili s proslavo, ki smo jo 3. letniki imeli 4. uro. To je bila naša tretja proslava, zato smo potek že dobro poznali. Kot vsa leta do zdaj sva jo vodila skupaj z Izo. V prvem delu proslave smo se spomnili nastanka samostojne Slovenije. Božično proslavo pa je odprl Jan Krajnik,  ki nam je zapel svojo pesem My Heart Belongs To You. Po njegovi točki so na odru nastopile Frike, ki so nam prikazale božično plesno točko. Za njimi sta nastopili Regina Selan in Ela Štirn, ki sta nam zapeli in na kitari zaigrali pesem Na travniku Adija Smolarja. Proslavo pa smo zaključili s skečem, v katerem smo nastopali Jakob, Miha in jaz. Vsem želim srečno,  uspešno, predvsem pa zdravo leto 2018.

 

Avtorica: Brina Skaza iz 2. c

V petek, 22. decembra, na zadnji šolski dan leta 2017, smo tudi dijaki drugih letnikov pripravili krajšo proslavo pred prazničnimi počitnicami, na kateri smo obeležili prihajajoči državni praznik dan samostojnosti in enotnosti. Vsak oddelek je pripravil svojo točko, ki sva jih povezovala Vasudev Gautam in Brina Skaza. 2. a je recitiral Ep o Carlosu, avtorsko pesem Domna Baumgartnerja. 2. b je recitiral pesem Otona Župančiča, v 2. f pa so že počastili pomlad s pesmijo Janeza Menarta. V razredih c in č pa je recitacijo spremljala klavirska skladba. Vse te recitacije je malce popestril energičen nastop navijaške skupine Frike. 2. č pa se je odločil skupaj zapeti pesem Hit the road Jack, ki jo je spremljal tudi klavir in nas je opomnila, da nas le nekaj minut loči od začetka 11-dnevnih počitnic. Matej Naglič iz 2. d pa je zaigral tudi na kitaro. Seveda smo počastili tudi spomin na 26. 12. 1990, dan razglasitve rezultata plebiscita o samostojnosti Slovenije, s katerim se je začela osamosvojitev naše domovine. Proslava je uspela brez večjih težav in je bila odličen uvod v praznični čas decembrskih počitnic.

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 1. a

Zadnji šolski dan v tem koledarskem letu smo 1. letniki zaključili s kratkim programom za profesorje in naše sovrstnike. Dijaki iz 1. f so nam najprej zapeli Zdravljico, nato sta na oder stopila povezovalca. Maja in Jan  iz 1. c sta prireditev vodila v božičnem duhu (na glavah sta se jima veselo pozibavali božičkovi kapi), toda kljub temu sta nas spomnila, da božič ni edini praznik v prihajajočih dneh. Razlog več za srečo in veselje v naši domovini konec decembra postane spomin na dan razglasitve izidov plebiscita o samostojnosti Slovenije. In da bi vso to srečo in veselje v nas delili z osebami, ki nas obdajajo, so nam dijaki iz 1. b zapeli (že kar tradicionalno) Belo snežinko. Prireditev nam je nato popestril še 1. d, ki je ob spremljavi saksofona, tube in klavirja odpel pesem Zemlja pleše. Sledili sta še recitaciji Srečka Kosovela in Simona Gregorčiča, klavirska točka in  fenomenalni Adin, ki nam je, ne boste verjeli, beatboxal. Hana B. Kokot  iz 1. a, ki je napisala besedilo za povezovalca in uredila pripravljene nastope, si je takrat globoko oddahnila, saj se je prireditev odlično iztekla. Ampak čakalo nas je še presenečenje 1. f. Pripravili so prav posebno pesem za profesorico Martino Lušino Basaj. Abbina Mamma Mia ji je gotovo omehčala srce in dijake bo po počitnicah nekaj časa gotovo pustila čisto pri miru. S tem pa presenečenj še ni bilo konec! Ker prav vsi dijaki in profesorji še vedno verjamejo v dedka Mraza, se je ta odločil, da jih preseneti s svojim obiskom. Pridnim dijakom je zaželel lepe praznike in jim podelil nekaj bonbonov. Nekaj so jih dobili tudi profesorji, toda le po obljubi, da bodo prihodnje leto nekoliko bolj milostni. Gimnazijo Kranj smo zapustili z iskricami v očeh in nasmehi na obrazu.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se