Pesniška olimpijada 2019


03.12.2019

Avtorica: Neja Jeraj Sedej iz 4. e

 

Letos je v sklopu projekta Pesniška olimpijada, natečaja za mlade pesnike in pesnice, ki ga organizirata JSKD OI Dravograd in Zveza kulturnih društev Dravograd ob pomoči Javnega zavoda Dravit, 10. in 11. novembra 2019, v dvorcu Bukovje v koroškem Dravogradu potekal jubilejni 20. pesniški vikend. Izmed kar 27 na projekt prijavljenih študentov in dijakov je bilo na pesniški vikend povabljenih 15 avtorjev, katerih poezijo je vodja delavnic, pesnik, urednik, literarni mentor in eden izmed članov olimpijske komisije, dr. David Bedrač, ocenil za najbolj izstopajočo in dovršeno. Med povabljenimi sva bili tudi dijakinji Gimnazije Kranj, Hana Bujanović Kokot iz 3. h (ki se pesniških delavnic sicer ni mogla udeležiti) in Neja Jeraj Sedej iz 4. e.

Na ustvarjalnih delavnicah, ki so potekale ves vikenda, smo udeleženci izzivali svoje pesniške sposobnosti, spoznavali nove pisateljske tehnike in izpopolnjevali svoj slog pod budnim očesom mentorja, pri tem spoznavali drug drugega, svojo poezijo in tudi poezijo svojih vrstnikov ter se seveda odlično zabavali.

Na sobotnem literarnem večeru smo se v sklopu programa mladi pesniki predstavili z eno od svojih 10 pesmi, na podlagi katerih smo se uvrstili v ožji izbor za zlatega olimpijca oz. olimpijko. Svoje pesmi so prebrali tudi nekateri udeleženci natečaja Mlada pesniška olimpijada, namenjenega osnovnošolcem, ki je letos potekal devetič. Ob koncu večera so bili razglašeni štirje olimpijski finalisti, letošnja zlata olimpijka pa je postala študentka Špela Setničar. Knjižne nagrade in priznanja pa smo prejeli vsi udeleženci 20. Pesniške olimpijade.

Dvorec Bukovje smo tako v nedeljo zvečer zapustili s sladko-grenkim priokusom, druženje v tem vikendu se je namreč izkazalo za izjemno prijetno in zanimivo ter nabito s kreativnostjo. Odšli smo v upanju na ponovno srečanje, še najraje spet ob kakšni literarni priložnosti, z glavo, polno svežih verzov, lepih vtisov in navdiha.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2020 2021 2022
junij julij avgust
p t s č p s n
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se