Petje, petje in še enkrat petje


09.11.2018

Z dekliškim pevskim zborom na intenzivnih vajah

 

Avtorica: Ema Ažbe iz 4. a

 

Ko sem v petek, 26. 10. 2018, zaslišala zvonec, ki je naznanil konec pouka in hkrati začetek jesenskih počitnic, sem premišljevala samo o eni stvari – o intenzivnem pevskem vikendu dekliškega pevskega zbora Gimnazije Kranj. To je že od nekdaj najpomembnejši vikend za naš zbor, predvsem za urjenje naših glasov, piljenje starih skladb in učenje novih. Ob šestih zvečer smo se pevke zbrale v Domu matere Margarete v Repnjah. Razporedile smo se po sobah in okoli sedme ure zvečer že imele prvo pevsko vajo. Večerne vaje so bile naporne, saj naša koncentracija ni bila ravno vzorna.

V soboto zjutraj nas je iz postelj zbudil vonj po sveže skuhani jutranji kavi, kar je  spodbudilo tudi našo lakoto. Po zajtrku smo odšle na vajo. Profesor Šmid, naš odlični zborovodja, je zahteval obvezno opremo vsake pevke na vseh vajah, in sicer udobna oblačila, pevsko mapo, plastenko z vodo in svinčnik. Na vsakih nekaj ur smo imele pavzo za malico, ki so nam jo skrbno pripravile sestre v domu, prav tako tudi kosilo in večerjo. Po večerni vaji smo si četrtošolke vzele čas in pripravile prostor, v katerem smo tradicionalno krstile letošnje nove članice dekliškega zbora. Prvošolke so morale uspešno prestati zadane naloge. Bilo je obilo smeha, veselja, izvirnosti in ustvarjalnosti – in že so bile novinke uspešno sprejete v zbor. Po zabavnem večeru je bil še čas za klepet, obujanje spominov in načrtovanje prihodnosti.  

V nedeljo nas je zopet nekaj prebudilo. To na žalost niso bile samo vonjave iz kuhinje, ampak vonj po dežju, saj je celo noč deževalo. Dež nam ni preprečil odlično izvedene še zadnje dopoldanske vaje, nato pa smo spakirale kovčke in odšle nadaljevanju počitnic naproti.    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se