»Plesati na odru kot svetovni prvak je res neopisljiv občutek.«


09.03.2018

Kranjska gimnazijka Lana Košnik iz 1. f je svetovna prvakinja v show plesu.

 

Avtorica: Maruša Kristan iz 1. f

 

Novembra je v Riesi v Nemčiji potekalo svetovno prvenstvo v show plesu. Show dance je sodobni ples, ki temelji na baletni tehniki in ima v točko vpleteno tudi zgodbo. Naša dijakinja Lana Košnik iz 1. f je v kategoriji mladinskih formacij (od 8 do 24 plesalcev) postala svetovna prvakinja.                                  

Kakšna je tvoja plesna pot?

Ples me je zanimal že od malega in odkar se spomnim, sem doma vadila plesne korake v baletnih krilcih. Na ure plesa sem začela hoditi v 1. razredu osnovne šole. Začela sem s show danceom in disco danceom. V plesni šoli v Kranju sem bila do 7. razreda, potem pa sem ugotovila, da bi rada poskusila še kaj novega in da bi se rada začela resneje ukvarjati s plesom, zato sem v 8. razredu začela hoditi na treninge show dancea v Plesno šolo Bolero v Ljubljani. Na začetku sem sicer rabila nekaj časa, da sem se navadila vožnje v Ljubljano, a mi nikoli ni bilo odveč. V Plesni šoli Bolero Ljubljana zdaj že 3. leto plešem jazz oziroma show dance in modern, enkrat na teden pa tudi izpopolnjujem svojo tehniko na uri baleta.

Koliko ur na teden ste trenirali za svetovno prvenstvo v Riesi?

Ker je bilo prvenstvo že kar nekaj časa nazaj, se točnega števila ur treningov ne spomnim, a vem, da jih je bilo res veliko in vsaka minuta treninga je bila na koncu poplačana z več kot dobrim rezultatom.

Ali si si kdaj predstavljala, da boš svetovna prvakinja in kakšna je bila reakcija tebe in tvojih soplesalcev oziroma soplesalk?

Ne, nikoli si nisem predstavljala, da bom svetovna prvakinja, je pa bila do takrat to moja največja želja na področju plesa. Do takrat pa zato, ker sem takrat šele spoznala, da plešem zato, ker rada plešem in ne zaradi rezultatov. Ko smo postali svetovni prvaki, sprva sploh nismo mogli verjeti, ker je bilo na svetovnem prvenstvu ogromno zelo dobrih plesalcev in plesalk in zelo huda konkurenca. Ko smo se začeli zavedati našega uspeha, smo vsi žareli od veselja, ogromno pa je bilo tudi solz sreče. Po razglasitvi nas je čakal še ples zmagovalcev in plesati na odru kot svetovni prvak je res neopisljiv občutek!

Kakšne cilje imaš za prihodnost?

Za prihodnost nimam nobenih posebnih ciljev. Rada bi se razvila in napredovala v boljšo plesalko, širila plesno znanje in uspešno zaključila šolanje.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
p t s č p s n
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se