Poskrbeli za toplino tistih, ki bi drugače za novo leto ostali sami


27.11.2019

Kranjski gimnazijci na dobrodelni modni reviji DrugaRoka zbrali več kot 800 EUR za zavetišče Mačji dol

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 3. h

Fotografije: Jan Meglič iz 3. c

 

Praznični meseci so čas strpnosti, sreče, prijaznosti, ljubezni, ne glede na to, kakšne, upanja. To so časi, ko se posvetimo ljubljenim, bližnjim in sebi. Kljub temu, da mu pravimo človekov najboljši prijatelj, pa pozabimo na tiste, ki nas v času praznovanja najbolj potrebujejo. In prav ti so bili v torek, 19. novembra 2019, zvezde večera. Letos smo že 4. dobrodelno modno revijo DrugaRoka namreč posvetili psom, ki so se tako sprehodili po modni pisti v kolekciji slovenske pasje modne znamke Doggy Lilly celjske podjetnice Maje Kosi in njene psičke Lilly, ob njih pa so se že tradicionalno predstavili tudi dijaki in profesorji. Na dobrodelnem dogodku se je predstavilo tudi društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke. Vsa zbrana sredstva je prejelo društvo Žverca za pomoč živalim, mi pa verjamemo, da je 823,42 EUR, ki smo jih uspeli zbrati z vašo pomočjo, poskrbelo za več kot eno toplo odejo in družbo v času, ko zapuščene živali samevajo ob hrupu petard in raket. Poleg psov pa smo predstavili tudi novo kolekcijo Gimnazije Kranj, na stojnicah so dijaki pripravljali piškote, pecivo in vaflje, za glasbeno spremljavo pa je poskrbel dijaški dekliški kvartet, ki ga sestavljajo Leja Meglič, Eva Iskra, Tinkara Roblek in Maruša Lučič Bolka, Marcel Čarman pa je z Anžetovo (psevdonim) pesmijo Elegija za navadnega hišnega psa opomnim, zakaj smo se zbrali.

Vsem udeleženim se izredno zahvaljujemo za sodelovanje, posebna zahvala gre v prvi vrsti organizacijski skupini dijakinj Klare in Vide Babič ter Leje Meglič, brez katerih dogodka ne bi bilo, mentoricama profesoricama Alenki Bizjak in Nataši Kne, pa tudi vsem nastopajočim in donatorjem oblačil, ki so bila predstavljena na brvi, ter vsem vam, obiskovalcem, ki ste omogočili, da smo zbrali znesek, s katerim smo ponovno uspeli preseči lansko dobrodelnost, in ki je poskrbel za vsaj eno kosmato srce.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
avgust september oktober
p t s č p s n
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se