Povabilo na vajo


29.11.2017

Upevanje pred Velikim božičnim koncertom Gimnazije Kranj 2017

 

Avtor: Erazem Pivk iz 2. a

Fotografija: Anita Hudobivnik iz 3. b

 

 

Kot vsak dan se pevci Mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije Kranj v petek, 17. 11. 2017, iz šole nismo vrnili izmučeni, temveč polni navdušenja, saj je bil pred nami pevski vikend. Vsi se zavedamo, da je Veliki božični koncert Gimnazije Kranj 2017 tik pred vrati. Prav zato, da bomo lahko na odru Cankarjevega doma res pokazali vse, kar zmoremo, smo se za vikend zbrali v Domu matere Margarete v Repnjah. Tam smo imeli odlično priložnost, da se resno posvetimo delu in se kot vsako leto povežemo v zbor kot skupina prijateljev in ne le znancev. Ker na naših rednih vajah med tednom za to ne ostane prav veliko časa, smo to priložnost tokrat uspešno izkoristili.

V Repnjah smo se zbrali že ob šestih, saj smo imeli po namestitvi v sobe in večerji že prvo vajo. Veliko pesmi nas je čakalo še neprebranih in prav zato smo se takoj lotili dela. Vaja se je končala pozno zvečer, čeprav je naša zbranost od utrujenosti že malo upadala, naraščala pa je želja po druženju in počitku.

Imeli smo kar nekaj časa, da se pripravimo na spanje, a smo ga raje porabili za druženje. Vsekakor smo pazili, da nismo zbudili našega zborovodje Erika Šmida in ostalih, ki so bili od celega tedna tako izmučeni, da so odšli spat.

Naslednje jutro nas je seveda najprej čakal zajtrk. Vedeli smo, da za dan, ki je bil pred nami, potrebujemo vso energijo. V soboto smo imeli največ vaj, saj smo bili le tedaj ves dan skupaj. Kot pri vsaki vaji smo se najprej malo pretegnili, kar je bilo kar težko, saj tega ob sobotah nismo vajeni. Res pa je, če lahko preživimo uro športne vzgoje že ob sedmih, se lahko tudi v soboto ob devetih raztegnemo. Z upevanjem smo se dokončno zbudili in se tako fizično kot miselno pripravili na petje. Počasi, a vztrajno smo prebirali partiture, iskali intonacije, vadili izgovorjavo in naglas ter proti koncu dopoldanske vaje premagovali lakoto.

Po dopoldanski vaji in kosilu smo si lahko privoščili počitek. Nekateri so se posvetili zvezkom in učbenikom, ostali pa smo prosti čas ponovno namenili druženju. Ni minilo dolgo in že nas je čakala popoldanska vaja, na kateri smo se ponovno lotili dela.

Tako smo garali vse do večera, dokler ni bil čas za večerjo. Po njej smo sicer pričakovali še večerno vajo, a nam je zborovodja sporočil, da po njegovem mnenju ne bo potrebna in bo zato večer namenjen tradicionalnemu sprejemu novincev v zbor.

Ta ‘’krst’’ je sestavil eden izmed najstarejših članov našega zbora in je vključeval vse od plesa, mode in seveda petja. Tako so tudi oni postali polni člani našega zbora in s tem je bil tudi eden izmed ciljev tega vikenda opravljen. Seveda pa se večer še ni zaključil. Še kar nekaj časa smo nadaljevali z druženjem, vsaj dokler nismo od izmučenosti samo padli v postelje.

Ne bom trdil, da smo se naslednji dan zbudili polni energije, saj smo bili od intenzivnega druženja ves večer in intenzivnega dela ves prejšnji dan kar pošteno izmučeni. Seveda pa smo kljub temu s polno koncentracijo opravili še zadnjo vajo. Po zajtrku, seveda.

Zborovodja nas ni hotel poslati domov s praznimi želodci, saj bi si starši verjetno mislili, da smo ves vikend stradali, pa seveda ni bilo tako. Vsekakor smo se še zadnjič skupaj usedli v jedilnico in pojedli kosilo. Kmalu za tem so se že pojavili prvi starši, da nas odpeljejo domov, in tako se je naš pevski vikend končal.

Vsekakor nam je ta vikend nadvse prijal in mislim, da smo kar veliko dosegli, pri petju ter tudi pri medsebojnih odnosih v zboru. Dela za prihajajoči koncert še zdaleč ni konec, a naredili smo velik korak in zagotovo se bomo na oder podali z nasmeškom na obrazu.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se