Pozdrav z Lubnika na prekrasen sončen dan


02.11.2021

Kranjski gimnazijci so se v okviru tretje ure športne vzgoje podali v škofjeloško hribovje

 

Avtorica: Lara Potočnik iz 4. č

 

Škofja Loka je v soboto, 16. oktobra 2021, ponujala sončen dan, popoln za krajši izlet. Tako smo vsaj menili tisti, ki smo se udeležili pohoda na Lubnik skupaj s profesoricama Justino Jocif in Nataša Jerkovič. Na glavni mestni avtobusni postaji se je srečala raznolika skupinica učencev in učenk tretjega in četrtega letnika, profesorici športne vzgoje in trije ljubki štirinožci. Majhno število ljudi se je izkazalo za popolno, saj smo se med seboj lahko še toliko bolje povezali. Mrzel zrak je kaj hitro spravil k sebi še tiste, ki so bili malce zaspani. Pot nas je vodila skozi mesto mimo gradu, nato pa se je pred nami odprl čudovit pogled na bližnje hribe. Polni energije smo se podali na pot, a nekateri z malo več kot drugi, tako je pač naneslo, da so, medtem ko smo ljudje umirjeno hodili, psi navdušeno krožili okoli nas kot kakšni sateliti.

Na poti nas je spremljalo čudovito, a vendarle hladno jesensko vreme. Med nami so potekali sproščeni pogovori, vse od zgodbic o počitniških delih, pa do izmenjave tehnik pečenja kostanja, tako da so se tudi nekateri, ki so se prej med seboj slabo poznali, malo bolj zbližali. Pot nam je minila precej hitro, sicer smo hodili skoraj dve uri, a počutila sem se, kot bi na vrh prišli skorajda v hipu! Tam se nam je odprl čudovit razgled na Škofjo Loko, videli smo lahko tudi Kranj in Alpe v ozadju, vse to pa je še olepšalo že rahlo rumeneče listje dreves.

Tam smo si malce oddahnili in si obnovili energijo s sladkim čajem. Profesorica pa nam je pripravila še manjše presenečenje, saj nas je naučila nekaj orientacije — kako se ravnati po karti s pomočjo kompasa. Tako ta izlet ni bil le odličen način preživetja dopoldneva s sošolci, ampak tudi koristen, dobili pa smo tudi nekaj idej za naslednji vzpon.   
         
   

Uporabne povezave

Virtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
maj junij julij
p t s č p s n
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se