»Prav vsi smo se trudili za uspeh tabora.«


30.11.2017

Dijaki iz 1. c so se povezali na spoznavnem taboru na Pokljuki.

 

Avtor: Jaša Florjančič iz 1. c

 

V razcvetu novembra 2017 smo edinstveni 1. c razred organizirali nadstandardni tabor. Obiskali smo razburljivo Pokljuko in sončne planine v okolici. Takšnega tabora seveda ni imel kar vsak razred, izlet smo namreč mi, dijaki in naša razredničarka profesorica Patricija Veldin organizirali sami in pripravili pester program, ki ga bom v nadaljevanju opisal. Prvotni namen tabora, ki je obsegal eno nočitev, je bil spoznavanje, a seveda smo od tega odnesli več kot le to.

Ko smo v petek po pouku prispeli na Pokljuko, nas je prav kmalu čakalo izredno zanimivo predavanje o memotehniki. Z njim smo torej spoznali različne metode zapomnitve, učenja in dojemanja. Predaval je zelo vešč retorik in nihče se ni dolgočasil ob njegovi atraktivni razlagi, čeprav je trajala kar več kot dve uri. Spoznali smo se predvsem z novimi metodami zapomnitve, ki nam bodo seveda močno koristile pri šolanju in seveda v življenju. Poleg tega nas je profesor Luka navdušil z idejo, ki je vsaj meni ostala najbolj v glavi. Povedal nam je namreč, da med vsemi nepomembnimi podatki, ki se jih učimo v šoli, manjka najpomembnejše – to je, kako se dejansko uči. To nam bo namreč še najbolj koristilo, brez pravega načina učenja ni ničesar in zdi se mi, da bi se tega moral zavedati vsak dijaki. To znanje pa nam je prinesel s svojim predavanjem.

Predavanju je sledilo nekaj prostega časa, ki smo ga seveda porabili za večerjo in zunanje aktivnosti. Bila je tema, a vseeno je bil večer svetel zaradi radosti v naših srcih.

Osrednji del tabora pa je bil družabni večer. Ko smo se preoblekli iz mokrih oblačil, smo se posedli v predavalnico, tam pa nam je delavna dijakinja Katja pripravila različne igre, ki so popestrile večer. To so bile na primer igra »kričač«, igra s pevskim zborom, igra z ugibanjem oseb in druge. Lahko so nam znane iz različnih šovov. Igram so sledile še pesmi in igranje kitare. Bil je torej zelo zanimiv večer, seveda smo se dijaki tudi nekoliko spoznali, čeprav je minilo že nekaj časa od začetka šolskega leta.

V pozne ure smo nato dijaki lahko gledali filme, se igrali igre s kartami, se pogovarjali ali tepli s pasom. Nato smo v jutranjih urah zaspali, a morali prav kmalu vstati, po zajtrku nas je namreč čakal pohod.

Pohod je bil krajši sprehod po bližnjih uravnanih vzpetinah. Na žalost nas je pričakala zaprta koča, a pohod je bil vseeno uspešen.

Ko smo se vrnili k Športnemu centru Pokljuka, smo popili skodelico vroče čokolade, nato pa se odpravili domov. Tabor se je tako zaključil, o njem nimam prav nobene negativne kritike, zdi se mi namreč, da smo prav vsi uživali. Razredničarka, Katja in prav vsi smo se trudili za uspeh tabora, zato je bil tabor tudi tako zanimiv, pester in nepozaben.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
avgust september oktober
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se