Prebudili smo se v čudovito italijansko jutro.


20.11.2017

Tretješolci Gimnazije Kranj so odšli na ekskurzijo v Toskano.

 

Avtorica: Ana Roblek iz 3. c

 

Pa je končno prišel tudi naš čas v letu. Tretješolci smo dočakali ekskurzijo v Toskano. V četrtek, 2. novembra 2017, smo se ob dveh zjutraj usedli na avtobus in naša pot se je začela. Po neudobni vožnji na avtobusu smo se zjutraj prebudili v čudovito italijansko jutro. Najprej smo tretješolci odložili maturante v Firencah, kjer so preživeli ves svoj toskanski čas. Mi smo si ogledali Sieno, ki se postavlja z najlepšim italijanskim gotskim trgom. Videli smo nekaj, kar nas je vse navdušilo, saj pojav ni vsakdanji. Na glavnem Sienskem trgu, ki visi proti stolpu, so vsi sedeli na tleh, klopic sploh ne poznajo. Prisluhnili smo tudi zgodbam o Katarini Sienski. Nato smo odhiteli do srednjeveškega mesteca San Giminiana, kjer smo poskusili najboljši sladoled na svetu in izbirali med malim morjem okusov. Zagotovo najtežja odločitev na celotni ekskurziji. Obiskali smo tudi muzej mučilnih naprav, ki je marsikateremu obiskovalcu povzročil ščemenje v želodcu. Zvečer smo prispeli v hotel ob Tirenskem morju, kjer smo bili postreženi s tipično italijansko hrano in po čudovitem, a napornem dnevu, padli v postelje, se razume.

Naslednji dan smo se odpravili proti Pisi. Čudoviti pogledi na poševni stolp in Trg čudežev so nas kar vabili pred fotografske objektive, profesor pa se je zaman trudil razložiti zakone nihanja, ki jih je že davno zapisal Galileo. Sledile so Firence. Obiskali smo vse večje znamenitosti, med drugimi tudi Gosposki trg, Stari most, znamenito Brunelleschijevo kupolo na stolni cerkvi in zlata vrata v krstilnico. Znamenitega Davidovega kipa v muzeju sicer nismo dočakali. Vsi pa smo to vzeli kot razlog, da prelepe Firence in Toskano še kdaj obiščemo.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se