Prepovedani sadež gimnazijske literature


15.06.2018

Izšel je zbornik literarno-likovnega udejstvovanja kranjskih gimnazijcev Surovi

 

Avtor: Erazem Baškovec iz 3. d

 

V sredo, 30. 5. 2018, smo v šolski knjižnici predstavili literarni zbornik Gimnazije Kranj, že tretji zapored; knjižica letos nosi ime Surovi, kar naznanja premik k še bolj neposrednemu, presunljivemu in tu pa tam izredno intimnemu. Kot je že v navadi, smo moči združili literarni ustvarjalci pod vodstvom profesorice Bernarde Lenaršič in ilustratorji z mentorico profesorico Anito Omejec. Za fizični videz zbornika je poskrbel oblikovalec Jernej Kejžar, ki že od prvega zbornika Kava sodeluje pri njihovem nastajanju.

Slovesnost je z nagovorom obiskovalcem odprla pomočnica ravnatelja, profesorica Fani Mavrič, in pohvalila izdelek literarno-likovnega udejstvovanja naših dijakov. Dogodek je v nadaljevanju povezovala dijakinja Neja Jeraj Sedej iz 2. e, medtem ko smo avtorji z recitacijami in branjem lastnih izdelkov servirali aperitive za nadaljnje branje zbornika, ki ga je profesorica Lenaršič tudi kot urednica označila za prijetno poletno branje in ga kot takega priporoča vsakomur, ki bi ga zasrbeli prsti, da bi v prostem času odprl kakšno knjigo, torej s tem sporočilom razblinjamo vse morebitne dileme, kar zadeva berljivost. Letošnjim recitacijam in branjem pa so bile sopostavljene korespondenčne slikovne predloge, pripravljene v programu PowerPoint, ki jih je prispevala Hana Bujanović Kokot iz 1. a, njena sošolka Živa Marinšek pa je v duhu letošnjega zbornika svojo pesem kar odrapala.

Tako je na svoj unikaten način luč sveta ugledal zbornik Surovi; prvi rezi so opravljeni, poseg za vpogled v globino presenetljivega, zamolčano vsakdanjega in morebiti šokantnega pa se zares šele dobro začenja in čaka nedolžne oči, da osmislijo njegovo … tákost.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se