Proslava ob dnevu samostojnosti in enotnosti


26.12.2015

Predbožični dan je bil na Gimnaziji Kranj prazničen.


Poslednje dejanje kranjskih gimnazijcev v letu 2015 je bilo poklon domovini. V četrtek, 24. decembra 2015, so dijaki vseh letnikov pripravili proslavo v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti. Pišejo David, Katarina, Aaron in Klemen.

 

Avtor: David Konc iz 4. c

Četrti letniki smo proslavo organizirali že nekajkrat in smo zato vsaj približno vedeli, kako  vse skupaj poteka. Priprave nam tako niso vzele veliko časa. Na sami proslavi smo imeli glasbene točke v izvedbi skupine Monkeyes, v kateri so: Samo Hude na klavirju, Gal Grobovšek na saksofonu, Martin Verbič na saksofonu, Žan Škrjanec na pozavni, Karim Zajec na basu in Dan Ažman na bobnih. Sledila je še točka na klavirju, ki jo je pripravila Tajda Rešek. S petjem sta nastopili Andreja Škafar in Vivien Isabel Herak Hadaš, ki jo je spremljal Blaž Stojanovič. Menim, da je bila proslava kar uspešna in da smo zadovoljili pričakovanja.

 

Avtorica: Katarina Minatti iz 3. h

Ste vedeli, da bi moral Božiček za obisk vseh hiš na svetu potovati z 99,9 odstotka svetlobne hitrosti? Tudi mi nismo, dokler dvorane nismo zasedli 3. letniki, ki smo se letos odločili za nekoliko drugačno proslavo. Voditeljici Janina Mikič in vselej zgovorna Katarina Šipec sta nas tako namesto v vsakoletne glasbene točke letos popeljali v kviz. Še prej pa je proslavo že tradicionalno odprl veliki recitator in govorec Žak Detela, ki je interpretiral pesem priznane pisateljice Aneje Gros. Ko so besede izpod peresa naše nadobudne sošolke izzvenele v aplavz, se je kviz šele dobro začel. Vprašanja so zajemala vse teme, ki jih mora razgledani gimnazijec poznati, kot so na primer horoskop, kokakola in stari Rimljani. V prvem delu so izpadli predstavniki štirih razredov in med polčasom je bil čas za glasbeno točko. Zanjo lahko z gotovostjo trdimo, da je bila odlična in popolnoma uglašena, instrumentalistov pa na tem mestu raje ne bi imenovali. Po tem glasbenem biseru pa je sledil finale, v katerem je Ema Herlec prepričljivo zmagala ter prinesla čast in slavo 3. e razredu.

 

Avtor: Aaron Veldin iz 2. f

Padale so šale na račun glasbenikov, profesorjev in nizkoraslih osebkov. Glasbe in smeha ni manjkalo ... A naj začnem na začetku. Dijaki drugih letnikov smo prireditev izpeljali 5. šolsko uro. Krajši vaji ali bolje rečeno nekakšni improvizaciji, ki bi ji z lahkoto dali naslov  "Kdo sploh potrebuje generalko?" ali pa kar "Kdo zna slabše od Murka?", je sledila množična imigracija občinstva. Ko so gledalci okupirali svoje stole in znižali jakost čebljanja, se je prireditev začela. Odprla jo je slovenska himna, ki je počastila dva dni oddaljeni dan samostojnosti in enotnosti. Sledilo je nekaj pozdravnih besed, nato pa nas je z zvokom klarineta v svet glasbe odpeljal Domen Kos. Očarljiva Saša Peterlin nam je ob spremljavi prav tako očarljive Katje Jerič na klavirju pričarala pravo božično vzdušje z venčkom popularnih in tradicionalnih božičnih pesmi angleško govorečih narodov. Čedni fantini Dan Ažman, Gal Grobovšek, Martin Verbič, Žan Škrjanec, Samo Hude in mojster Karim Zajec pa so bili prava poslastica za konec. Nastop celote teh osebkov ali Jazz Banda je bil poln strasti in ljubezni do glasbe. Prava melodična bomba, ki je eksplodirala v stoječe ovacije. Konec smo oznanili s "selfijem", ki zdaj mirno zbira všečke na Facebooku in čaka prihod leta 2016. Vesele praznike vsem.

 

Avtor: Klemen Štefe iz 1. e

Božični prazniki in novo leto so spet tu, zato smo na Gimnaziji Kranj, tako kot je v običaju vsako leto, tudi letos po letnikih pripravili, božično-novoletno proslavo oziroma proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti. Proslavo sva vodila Izabela Potočnik in Klemen Štefe. Na začetku smo se s slovensko himno, ki so jo zapeli dijaki 1. a razreda, in z nekaj besedami, ki sva jih o dnevu samostojnosti in enotnosti povedala z Izo, na kratko dotaknili nastanka Republike Slovenije. Potem pa se je začela božična proslava, ki so jo odprli dijaki 1. b s pesmijo Last Christmas. Nadaljevali smo s skečem, katerega naslov je bil Novi baletni gibi. V skeču smo sodelovali dijaki 1. e, 1. d in 1. č razreda. S skečem smo dodobra »ogreli ozračje« in zato je bil to pravi trenutek za božični selfi, ki nam je kar dobro uspel. Po selfiju pa so na oder stopili dijaki in dijakinje 1. f , ki so nam s pesmijo Shake up Christmas pričarali malo modernejši božič. Za tem pa je sledila že zadnja točka in sicer sta se na odru odlično izkazala dijaka 1. c razreda Peter Hafner in Aljaž Šifrer, ki sta nam zaigrala Sankaško polko. Za konec proslave, potem ko sva vsem prisotnim z Izo zaželela vesel božič in srečno novo leto, pa je sledila pesem Johna Lennona Happy X-mas (War is over), ki je bila najino sporočilo vsem prisotnim. Proslava je tako tudi prišla h koncu in nam še malo bolj na stežaj odprla vrata na poti v novo leto, ki ga prav gotovo vsi nestrpno pričakujemo.

    
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se