Razgled iz 103. nadstropja je bil neverjeten


18.01.2016

Zlata odprava mepijevcev kranjske gimnazije v Wisconsin 2015

 

Avtor: Drejc Flajnik iz 3. b

Fotograf: Rožle Bregar

               

Lani smo se nekateri mepijevci odpravili na svojo zadnjo zlato odpravo. Nismo ostali v Sloveniji kot vse doslej, ampak kar na drugem koncu sveta – v Ameriki, natančneje v zvezni državi Wisconsin. Na to pustolovščino se nas je odpravilo dvanajst nadobudnih mepijevcem pod budnim očesom naših mentorjev in spremljevalcev. V Ameriki smo preživeli zanimivih 11 dni, polnih pustolovščin, prigod in seveda tudi turističnih užitkov. Čeprav je odprava trajala »samo« štiri dni, smo na njej nabrali dovolj spominov in izkušenj za celo življenje. Poleg hoje po začrtani poti je odprava vsebovala tudi spoznavanje prebivalcev gozda (predvsem klopov in komarjev) in odkrivanje lepot ledeniško preoblikovane pokrajine. Po koncu odprave smo se polni vtisov ameriških gozdov podali v povsem drugačno okolje, v civilizacijo. Večina med nami je pričakovala mesta, kot smo jih navajeni iz hollywoodskih filmov. Vendar pa so se naši stereotipi kaj kmalu razblinili, ko smo spoznali prijazne Američane in njihova mesta. Za konec svojega bivanja v Ameriki pa smo si pripravili ogled tretjega največjega mesta v ZDA, Chicaga. Ne glede na to, koliko filmov ste pogledali, nič vas ne more pripraviti na to, kar boste doživeli, ko vstopite v največje mesto, kar ste jih kdaj videli. Chicago nas je vse navdušil s svojimi znamenitostmi: Nebeška vrata (Cloud Gate), Millenium Park in Willis Tower. Na slednjega smo se tudi povzpeli in doživeli razgled iz 103. nadstropja, ki je bil neverjeten. Lahko smo se tudi zazrli v skoraj pol kilometra oddaljene ulice skozi stekleno dno, po katerem je Willis Tower znan. S tem se je naše popotovanje zaključilo in vrnili smo se domov. Spomine pa smo udeleženci odprave ponovno obujali na predstavitvi, na kateri je lahko vsak podoživel utrinke iz našega popotovanja in mislim, da jih nismo razočarali. 

Udeleženci odprave smo bili: Ajda Krišelj, Tamara Pogačar, Zala Ferlic, Ajda Markič, Peter Žnidar, Anže Pipan, Gašper Pogačar, Tine Fajfar, Andraž Kadivec, Matic Orehar, Jan Vidmar in Drejc Flajnik. S sokoljim očesom pa so na nas pazili: Marija Štremfelj, Andrej Štremfelj, Matjaž Pertot in Rožle Bregar.

Na spodnjem linku pa si lahko ogledate film, ki je nastal po našem popotovanju po Wisconsinu, ali pa si preberete blog, ki smo ga pisali med odpravo.

https://vimeo.com/149203304 - FILM

http://mepiwisconsin.weebly.com/blog - BLOG   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se