Rokometašice Gimnazije Kranj pokazale borbenega duha


26.04.2016

Podprvakinje srednješolskega državnega rokometnega prvenstva kljub poškodbam.

 

Avtorica: Ines Likar iz 2. b

Fotograf: Andraž Žnidar iz 3. c

 

V četrtek, 14. aprila 2016, je v Ljubljani v športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka potekalo finalno srečanje srednješolskih rokometnih ekip, na katerega so se uvrstili Gimnazija Kranj, Gimnazija Šiška, I. gimnazija Celje in ŠC PET Ljubljana. Po slovesnem odprtju tekmovanja smo si dekleta ogledala prvo tekmo med I. gimnazijo Celje in Gimnazijo Šiška. Na koncu so uvrstitev v boj za 1. mesto proslavile Ljubljančanke po zelo napetem koncu tekme. Za tem smo se pomerile me in rokometašice ŠC PET Ljubljana, prepričljivo smo zmagale in po tihem začele slaviti zagotovljeno srebrno medaljo, čeprav smo se bile pripravljene boriti tudi za zlato. Po naslednji tekmi, na kateri sta se pomerili poraženi ekipi prvih dveh tekem, je postalo znano, da so tretje mesto osvojile Celjanke. Za tem smo stopile na igrišče me in odigrale finalno tekmo. Premoč smo morale priznati nasprotnicam, a pretirane slabe volje ni bilo, saj smo z naslovom državnih podprvakinj več kot zadovoljne. Na razglasitvi rezultatov smo tako prejele srebrne medalje, izročila nam jih je Tamara Mavsar, profesionalna slovenska rokometašica, ki se naslednje leto odpravlja v tujino, kjer bo igrala za makedonski klub ŽRK Vardar. Poleg tega je odličje za najboljšo vratarko turnirja zasluženo prejela Maša Smrekar, naša dijakinja 4. č razreda. Zelo pomembno je poudariti našega osmega igralca – navijače, ki so nas glasno spodbujali na tekmah. To so bili dijaki iz 3. č in pa posamezni dijaki iz 2. d in 3. d. Svoj pogled na tekmovanje sta z nami delila Urša Žun in Jan Žura iz 3. č:

 

Navijači rokometašic Gimnazije Kranj smo se odpravili na ogled zaključnega turnirja, ki je potekal v Ljubljani. Vzdušje na tribunah je bilo ves čas izjemno pozitivno in spodbujajoče, saj smo vsi s ponosom glasno podpirali svojo ekipo in tako preglasili ostale navijače. Igra naših gimnazijk nas je zelo navdušila, še bolj pa nas je prepričal njihov borbeni duh, saj se dekleta niso predala do konca finalne tekme. Dosegle so odlično 2. mesto, premoč so morale priznati zgolj Gimnaziji Šiška, ki se je izkazala za zelo močno nasprotnico.

 

Ekipo Gimnazije Kranj smo sestavljale: Nika Ožegovič in Ajda Štefe iz 1. d, Ines Likar in Eva Škofic iz 2. b, Maša Gartnar iz 2. f, Petra Fister iz 3. č, Danijela Pušič, Zala Mesec, Daša Žnidaršič, Nina Kerč iz 3. d, Maša Smrekar iz 4. č, Urša Zelnik, Staša Vertačnik, Špela Jekovec, Tina Škrjanec in Tajda Rešek iz 4. g. Ekipo je vodil profesor Boris Urbanc, v zaključnem delu tekmovanja pa tudi profesor Andrej Kavčič. Oba sta nas vseskozi spodbujala, analizirala nasprotnice in nam dajala dragocene nasvete, ki so zelo pomemben del našega uspeha. Za zaključek naj povem, da smo imele nemalo težav s poškodbami, ki so trem dijakinjam onemogočile nastop na finalnem turnirju. Zvito zapestje, zlomljen prst in poškodba kolenskih vezi pa niso dovolj za to, da bi ekipi ugasnila želja doseči nekaj zares velikega. Zato pohvale tudi in predvsem vsem dekletom, ki so Gimnaziji Kranj že drugo leto zapored priigrala srebrno medaljo iz rokometa.

   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
november december januar
p t s č p s n
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Sledite Gimnaziji Kranj na:
Facebook
Facebook
YouTube
YouTube
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se