»Sanjaj, naredi, ponovi.«


17.02.2018

Na okrogli mizi Štiri glave, štiri razprave so kranjski gimnazijci gostili Izo Login, Petra Milića, Gašperja Parteta in Saša Stareta.

 

Avtor: Jan Krajnik iz 3. c

Fotografije: Kenan Tabaković iz 2. b

 

V četrtek, 15. 2. 2018, je bila na Gimnaziji Kranj okrogla miza Štiri glave, štiri razprave, ki so jo pripravili naši dijaki. Gostili smo nekdanje dijake naše gimnazije, ki so danes uspešni vsak na svojem področju. Naši gostje so bili Iza Login, Petar Milić, Gašper Parte in Sašo Stare. Iza Login je soustanoviteljica podjetja Outfit7, ki je zaslužno za globalno senzacijo, aplikacijo Talking Tom, skupaj z možem Samom Login, prav tako našim dijakom, pa sta tudi najbogatejša Slovenca. Petar Milić je uspešen pianist, ki je sodeloval na mnogih mednarodnih festivalih, za svoje delo pa je prejel tudi Prešernovo nagrado. Gašper Parte je podjetnik, ustanovitelj podjetja Pert3 ter razvijalec aplikacije S.P. Izračun. Sašo Stare je stand-up komik, improvizator ter tudi soustanovitelj kranjskega društva KUD Kiks. Gostje so nam nekaj povedali o obdobju, ko so tudi sami sedeli v šolskim klopeh kot mi danes, nato pa so se osredotočili na skrivnosti uspeha. Gašper Parte je razkril svojo pot v treh korakih: sanjaj, naredi, ponovi. Iza Login je temu dodala še odgovornost, ki jo po njenih besedah nosimo do konca neke poti. Sašo Stare je poudaril, kako pomembno je, da si izberemo nekaj, kar bomo v življenju res radi počeli, Petar Milić pa je dodal, naj si izberemo nekaj, skozi kar se bomo kar najbolje izražali. Razprava je bila zelo zanimiva, prav je, da slišimo različne poglede uspešnih Slovencev, ki so bili v naši starosti v enakem položaju kot mi danes, dijaki z odprtimi možnostmi za uspeh. Dogodek so pripravili dijaki: vodja projekta Juš Lesjak iz 2. b, voditelja pogovora Benjamin Štangar iz 4. h in Oskar Šubic iz 2. b, sovoditeljici Špela Koprivnikar iz 1. a in Lara Mayland iz 2. b, hostesi Zala Blaznik in Ajda Kmetič iz 2. č, za ozvočenje in postavitev odra je poskrbela tehnična ekipa pod vodstvom Gala Nagodeta iz 4. a, na klavirju pa smo prisluhnili Vidu Mežku iz 2. č.   
         
   

Uporabne povezave

2018 2019 2020
p t s č p s n
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se