Tako zagnani, da še noči preživljamo na šoli


16.12.2019

Osnovnošolci so na Gimnaziji Kranj doživeli razburljivo in nepozabno noč

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 3. h

Fotografije: Žan Žnidar iz 4. b

 

Večina ljudi si šolo predstavlja kot prostor, kjer dijaki dopoldneve presedijo v učilnicah in poslušajo profesorja. A enkrat na leto se Gimnazija Kranj prelevi v nekaj popolnoma drugačnega – snov dijaki predstavljajo skozi eksperimente in raziskovanja, poslušajo jih učenci okoliških osnovnih šol, vse skupaj pa se odvija kar čez noč. Noč na Gimnaziji Kranj je dogodek, ki se je razvil pod mentorstvom profesorice biologije Urše Petrič in se razvija že kar v tradicijo. Letos smo tako mlade na Gimnazijo Kranj povabili v petek, 7. decembra 2019, in jim čez noč predstavili raznolike eksperimente na področjih biologije, kemije in fizike, v katerih tudi sami aktivno sodelujejo, družimo se skozi različne igre, letos pa smo izvedli tudi delavnice izven vodilnega programa, kot so prva pomoč in računalniška delavnica ...

Prav drugačnost dogodka je tista, ki mlade vsako leto znova privabi k nam in jim na interaktiven način predstavi tako naravoslovne predmete kot sam program Gimnazije Kranj. Letos smo tako rekordno zabeležili več kot štirideset udeležencev. Vsega skupaj pa še zdaleč ni konec. Noč na Gimnaziji Kranj se tako vrača čez eno leto, vse neučakane pa poleti vabimo tudi na naravoslovni tabor Gimnazije Kranj.   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
julij avgust september
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se