Tara Podjavoršek iz 2. e je državna prvakinja v kitajščini


13.06.2019

Na obalo na 6. državno tekmovanje v znanju kitajščine - Chinese Bridge

Avtorici: Nadja Jevnikar in Tara Podjavoršek iz 2. e

V petek, 7. 6. 2019, je v Gledališču Koper v organizaciji Konfucijeve učilnice Koper in Veleposlaništva Ljudske republike Kitajske potekalo 6. državno tekmovanje v znanju kitajščine, znano tudi pod imenom Chinese Bridge. To leto sva se ga udeležili dve dijakinji drugega letnika Gimnazije Kranj. Na tekmovanje smo se v petek odpravili nadvse zgodaj in že ob 11.30 prispeli na cilj. Najprej smo si v koprskem gledališču ogledali tekmovanje študentov, nato pa čakali na pričetek srednješolskega tekmovanja. Tekmovalcev iz vse Slovenije je bilo to leto trinajst in prav vsi so pripravili zelo izvirne in zanimive točke.
Tekmovanje Kitajski most je vsako leto sestavljeno iz treh delov - enominutni osebni predstavitvi v kitajščini sledijo vprašanja s področja kitajske kulture in »talent show« točka, kjer se, kot že ime pove, tekmovalci predstavimo s svojim talentom. Tekmovalci se lahko predstavijo s točko po lastni izbiri, pa naj bo to petje, ples ali kitajska kaligrafija. Letos so bile točke zelo izvirne, kot na primer risanje kitajskega zemljevida, izvajanje kitajske borilne veščine tai chi, recitiranje kitajskih pesmi in igranje na inštrumente kot so klavir, violina in kitara. Dijakinji Gimnazije Kranj sva se predstavili s petjem.
Pred komisijo, sestavljeno iz predstavnikov Konfucijevega inštituta Ljubljana, veleposlaništva Ljudske republike Kitajske v Sloveniji ter Filozofske Fakultete Ljubljana smo se tekmovalci predstavili v treh krogih. Najprej s predstavitvijo, nato s talent show točko in na koncu z odgovarjanjem na vprašanja. Meniva, da sva se obe dijakinji odlično odrezali, čeprav se nisva obe uvrstili med prve tri. Nadja Jevnikar je prejela pohvalo za odličen nastop, Tara Podjavoršek pa prvo mesto. Vsi tekmovalci smo prejeli nagrade, zmagovalka pa bo v oktobru tega leta za tri tedne odpotovala na Kitajsko, kjer bo v mestu Kunming potekalo 12. svetovno tekmovanje iz znanja kitajščine.
Za konec se obe iskreno zahvaljujeva najini mentorici, prof. Nini Ovsenek in kitajskima učiteljicama za dobro pripravo in pomoč. Tekmovanje je bilo za naju zanimiva izkušnja in upava, da se ga bo naslednje leto udeležilo še več dijakov.


   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
p t s č p s n
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se