V borbi z vremenom zmaga na naši strani


24.10.2016

Vztrajnost kranjskih gimnazijcev se je pokazala ob vzponu na Storžič

 

Avtorica: Nuša Bajželj iz 3. č

 

V okviru tretje ure športne vzgoje smo  dijaki dveh tretjih letnikov  vikend preživeli na malo drugačen način. Odmaknjeni od telefonskih omrežij in vsakodnevnih skrbi smo koristno delo tokrat opravili za svoje telo. Petek, 30. septembra 2016, in soboto, 1. oktobra 2016, smo preživeli v planinski koči Dom pod Storžičem, kjer sta vladala odlično vzdušje in dobra hrana. Naše druženje smo začeli v petek popoldan, ko smo po dnevu v šoli šolske torbe zamenjali za planinske. Najprej smo se s parkirišča v Lomu, kjer sta nas pričakala prof. Boris Urbanc in prof. Gašper Markič, oprtani z nahrbtniki odpravili do koče, do katere je bilo slabo uro hoje. Na vrhu ni bilo časa za počitek, na vrsti so bili novi izzivi, ki so se pojavili na plezalni steni.

Naše druženje se je po večerji nadaljevalo ob tabornem ognju, petju in plesu. Sobotni cilj naše odprave je bil vzpon na Storžič, 2132 m visoko goro. Nanj smo se lahko povzpeli z dveh smeri, tretja možnost pa je bil vzpon na Stegovnik. Napoved je napovedovala oblačno vreme brez padavin, a že ob začetku je vrh Storžiča ovijala rahla megla. Po približno dveh urah hoje se je začela megla gostiti in pihati je začel veter. Vremenske razmere so postajale vse slabše, zato so profesorji zaradi varnosti razmišljali o spremembi poti in vračanju v dolino. Na koncu so jih prepričale novice z vrha, da se megla že razkaja in naša zagnanost ter želja po dosegu cilja. Po uri hoje smo prispeli na vrh, s katerega razgleda sicer ni bilo, vendar ni bil občutek zmage zato nič manjši. V mišicah se je občutila utrujenost, a se na nasmejanih obrazih ni videla. Ponosni smo se vrnili v kočo na kosilo in nato nas je čakala vrnitev domov. Vikenda ne bomo pozabili, saj smo se nadihali svežega zraka in začutili gorski utrip.   
         
   

Uporabne povezave

Virtualni sprehod po Gimnaziji

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2018 2019 2020
december januar februar
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se