Vdih. Izdih.


18.10.2018

Tretja ura športne vzgoje kranjskih gimnazijcev na Brdu pri Kranju.

 

Avtorica: Hana Bujanović Kokot iz 2.a

 

Vdih. Izdih.

Prvi dan športne vzgoje na Gimnaziji Kranj sem se profesorici predstavila kot lena. Sem ena izmed tistih ljudi, ki raje, kot da bi »športala«, prebere kakšno knjigo več. Zdi se mi, da to ni bil ravno najboljši prvi vtis.

Vdih.

Kljub temu sem se pri pouku vedno trudila – sem v razredu, kjer večina deklet nekaj trenira, in četudi sem bila zadnja, je bil rezultat zame nadpovprečen. A jaz sem preveč tekmovalna, da bi bila zadnja.

Izdih.

Kdaj pa kdaj se z veseljem odpravim v hribe, pobegnem od ljudi, a to je tudi vse. Če me boste kdaj videli teči, poglejte še enkrat. Najbrž ste me zamešali s kom drugim.

Vdih.

Ali pač.

Izdih.

Profesorji so tisti, ki mladim postavijo temelje, na katerih dijaki gradijo svoj tempelj bodočnosti. Svoje življenje. Sebe.

Profesorji ti podajo lopato, te spodbujajo, da koplješ, da nadaljuješ. Oni so tisti, ki ti ponudijo roko, te dvignejo, da sežeš še višje.

Vdih.

»Pridi. Dobra družba, hkrati pa delaš na sebi. Super bo.«

Smešno, kako lahko me je takrat prepričala. Nekako so bili svež zrak, sonce, dobra družba in prava motivacija dovolj.

Izdih.

Bala sem se, da mi ne bo uspelo, da je okoli Brda predaleč – deset kilometrov! – a uspelo mi je. Malo smo tekle, potem smo se skupaj ogrele in še malo tekle, hodile, še malo tekle … Mogoče pa to le ni bilo tako hudo.

Konec koncev zdaj nisem več zadnja pri pouku in morda sem celo (vsaj malo) popravila tisti grozni prvi vtis, spoznala sem dekleta, ki hodijo na isto šolo, pa sem jih vseeno videla prvič. Kaj vse sem zamujala!

Vdih.

In, ja, morda mi to tudi izboljša oceno, a zdaj, ko se vsak torek odpravim teč okoli Brda, sem s sabo zadovoljna (in nase ponosna), kot nisem bila že dolgo.

Izdih.

Stečem.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se