Večina kranjskih gimnazijcev športno zelo aktivnih


12.05.2020

Anketa o športnih aktivnostih dijakov Gimnazije Kranj med karanteno pokazala, da so raztezne vaje in vaje za moč najpogostejša izbira.  

 

Avtor: Boris Urbanc, profesor športne vzgoje

 

Na vzorcu 629, kar predstavlja 78 % dijakov Gimnazije Kranj, je bila po petih tednih karantene opravljena anketa s področja športa. Enakomerno so se odzvali dijaki tako po letnikih kot po spolu. Vprašanje, vezano na ukvarjanje s športom pred karanteno, je postreglo z naslednjim odgovorom: več kot tretjina dijakov je včlanjena v klube, dobra tretjina se redno ukvarja s športom, a niso člani, približno petina pa se s športom srečuje samo v okviru športne vzgoje v šoli. Ostali odgovori so vezani na čas med karanteno. Le redki posamezniki (manj kot 2 %) se s športom ne ukvarjajo, dobra desetina pa toliko, kolikor ur športne vzgoje imajo na urniku. Več kot tri četrtine anketiranih se s športom ukvarja tri do pet ur na teden ali več.

Med športi v naravi je pri fantih najbolj priljubljen tek, sledijo kolesarjenje ter pohodništvo in planinarjenje. Tudi pri dekletih je tek na prvem mestu, sledijo pohodništvo in planinarjenje ter kolesarjenje. Za oba spola velja: samo hoja zadostuje dobri desetini. Dve desetini anketiranih pa se ukvarjata z drugimi športi. V tej rubriki so omenjeni tudi delo na vrtu in kmetiji ter dobrodelnost.

Med športi, s katerimi se mladina ukvarja doma, prevladujejo raztezne vaje in vaje za moč. Četrtina vseh anketiranih izvaja tudi jogo in sproščanje, četrtina deklet tudi ples in aerobiko. Med vsemi odgovori so bili le trije neustrezni. Vsem, ki ste sodelovali v anketi, se iskreno zahvaljujem za sodelovanje. Statistiko in grafe si lahko ogledate preko spodnje povezave: http://projekti.gimkr.si/anketa/Anketa%20-%20%C5%A1vz%20-%20powerPoint.pptx   
         
   

Uporabne povezaveVirtualni sprehod po Gimnaziji

Izdelava virtualnega ogleda
 
Mednarodna matura
IB Diploma Programme
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
2021 2022 2023
julij avgust september
p t s č p s n
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se