Veliki božični koncert Gimnazije Kranj – Povabilo na ples


11.01.2018

Čaroben koncert dvakrat razprodal Gallusovo dvorano Cankarjevega doma

 

Fotografija: Nejc Balantič

Avtor: Aaron Marcel Veldin iz 4. f

Neka entiteta je prišla na idejo, da Gimnazija Kranj v letu 2017 potrebuje ne enega, marveč kar dva koncerta. Prvega zato, da bi naša izobraževalna ustanova v tem letu imela vsaj en dober koncert, namen drugega pa bi se dalo opisati z: »Zakaj pa ne?«

Prvi je prišel na vrsto v ponedeljek, 18. 12. 2017, ob 20. uri. Kot povezovalec nisem imel veliko stika s pripravami na koncert, vem pa da se je tehnična ekipa, brez katere koncert ne bi bil možen, pošteno namučila. To se mi zdi pomembno poudariti, saj ljudje velikokrat spregledajo tiste, ki delujejo v zaodrju in jih kamere nikoli ne ujamejo. Seveda pa ne gre pozabiti celotnega orkestra, zborov, zborovodij, dirigenta, koncertnega direktorja in mnogih drugih.

Sam sem v Cankarjev dom prispel okoli druge ure popoldne, kmalu zatem smo imeli tonsko vajo, nato pa prosto do večera, kar smo izkoristili za »čajčkanje«. V zadnjih trenutkih pred koncertom so bili nekateri živčni, drugi sproščeni – klasično stanje pred vsako prireditvijo – a na splošno kakšne posebne napetosti v zraku ni bilo začutiti. Večer je – tako kot vsako leto – odprla Sveta noč, sledil je pozdrav vsem v dvorani, gledalcem in gledalkam Televizije Slovenija, predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju … Orkester in zbora so obiskovalce popeljali skozi svet plesne glasbe. Dafnis in Hloa Mauricea Ravela, Polovski plesi Aleksandra Borodina, Danzon št. 2 Artura Marqueza, Libertango Astorja Piazzolle in Ain't no Mountain High Enough so le nekatere izmed skladb, ki so tistega dne napolnile Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. 19. 12. 2017 smo v Cankarjev dom prispeli pozno popoldne. Vse je potekalo bolj sproščeno, saj se tokrat koncert ni snemal. V obeh dneh je bil splošni vtis o koncertu več kot odličen, zato si vsi ustvarjalci prislužijo oceno odlično 5.

 

Avtorica: Ana Marolt iz 4. f

Veliki božični koncert Gimnazije Kranj 2017 je potekal v znamenju Povabila na ples. Dogodek se je zaradi večletnih stisk s kartami odvijal dva večera, ki pa sta bila seveda tudi oba razprodana. Iz mojih oči, oči voditeljice, je bil koncert nepozaben. To leto je bilo zadnje leto pod okriljem Gimnazije Kranj. Poslovilni koncert je bil zato čaroben. Na vodenje se seveda že prej pripravljamo in vadimo artikulacijo, naravni govor, jakost in sam nastop. Stati in izvajati to na odru pa je potem popoln užitek. K čarobnosti prispevajo odlični orkester Gimnazije Kranj pod vodstvom dirigenta, maestra Nejca Bečana, mešani in dekliški pevski zbor pod vodstvom Marjete Oblak in Erika Šmida ter odlične pevke solistke, ki so v javnosti že precej uveljavljene. Glas Gimnazije Kranj tako vsako leto dijaki s svojim odličnim nastopom ponesemo široko v svet in smo vsako leto bolj presenečeni nad odzivom.    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
junij julij avgust
p t s č p s n
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se