Z energijo očarali žirijo


14.11.2017

Z energijo očarali žirijo

Kranjska gimanzijka Maša Štucin iz 3. f je s soplesalko Lauro Višnar osvojila srebro na svetovnem prvenstvu v hip hopu na Danskem.

 

Avtorica: Katjuša Rupnik iz 3. f

 

Od 17. do 21. oktobra 2017 je na Danskem potekalo svetovno prvenstvo v hip hopu. Na njem je sodelovala tudi naša dijakinja Maša Štucin s svojo soplesalko Lauro Višnar. Njuna zbirka odličij se je povečala za srebrno kolajno.

Maša in Laura skupaj plešeta že enajst let. Obe sta vrhunski plesalki, vendar šele skupaj zares zablestita. Med njima vlada usklajenost in neka čarobna energija, ki je očitno začarala tudi sodnike. Maša pravi, da je prav energija njun zaščitni znak in da sta zaradi nje začeli pisati to čudovito zgodbo, ki traja in traja.

Na tekmovanje sta se dekleti intenzivno pripravljali približno tri tedne. „Ker se z Lauro plesno ujemava praktično v vsem, so priprave na tekmovanje potekale dokaj sproščeno. Ne potrebujeva veliko časa, da sestaviva novo koreografijo za tekmovanje, saj ko z nekom plešeš že tako dolgo, se nanj navadiš in preprosto veš, kako bo odplesal del koreografije. Zato ne potrebujeva veliko časa za usklajevanje, ki pa je pri plesu v paru seveda zelo pomembno. Še vedno pa so tako pomembna tekmovanja za naju in za ljudi, ki nama takrat stojijo ob strani, velik stres,‟ pravi Maša. V vsem tem „cirkusu‟, kot ga v šali poimenuje, pa ji ob strani stojijo prijatelji in trenerka, največ pa ji pomeni družina: „Svoji družini ne bi mogla biti bolj hvaležna, ker me pri plesu podpirajo, financirajo, vozijo na treninge tudi trikrat na dan, če je treba, tolažijo, ko ne gre vse po načrtih, in jim nič od tega ni težko, saj vedo, da to, kar delam, delam s srcem, kar pa je najboljše plačilo. Če pa pridejo težave, se vsi potrudimo, da jih rešimo.‟

Prav gotovo pa vsakogar izmed nas zanima, kaj se dogaja v Mašini glavi, ko stopi na parket in je prepuščena sami sebi. „ Poskušam se čim bolj sprostiti in uživati v trenutku, ko plešem na velikem odru in začutim energijo dvorane. V mislih se spodbujam in vem, da bom uspešna, ker to počnem z največjim veseljem, kar pa se na odru začuti in vidi na obrazu, ko plešem. Na odru se počutim tako zelo domače, da ga kar ne bi nikoli zapustila. In to je tisto, kar šteje. Rezultat je vedno lepo doseči, vendar je konec koncev le potrditev drugih, da delaš dobro.‟ Dekleti sta se torej na krilih dobre volje povzpeli do skorajšnjega vrha plesne karavane. Maša je dejala, da je bil boj za zlato zelo napet in da je zmagal nekoliko drugačen, a plesno slabši in manj pristen nastop Južnoafričanov. Vsekakor pa ne smemo pozabiti, da je v hip hopu konkurenca precej močna, še posebej v kategoriji od 16 do 30, v kateri tekmujeta naši junakinji.

Za konec sem Mašo, ki je v zadnjih dneh zaposlena s snemanjem videospota za Veliki božični koncert Gimnazije Kranj 2017, vprašala, kakšni so njeni načrti v prihodnosti. Dejala je, da si najprej želi nadgraditi znanje v Sloveniji, potem pa želi kariero nadaljevati čez lužo v Los Angelesu, kjer je gotovo več priložnosti kot  v Sloveniji. „Moje sanje že iz otroštva so, da bi si uspela priboriti mesto v ekipi plesalcev kakšnega svetovnega zvezdnika/zvezdnice in z njim odšla na svetovno turnejo. To je res želja, za katero bi naredila vse, samo da se mi uresniči.‟

Maši res želimo, da bi se njene sanje uresničile in da na svoji poti ne bi obupala. Pomembno je tudi, da še naprej uživa v tem, kar dela, mi pa se bomo prepustili čarom njene plesne energije.

    
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
julij avgust september
p t s č p s n
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se