Zimske urice na Gimnazijo Kranj pripeljale številne obiskovalce


20.12.2014

Večgeneracijsko gimnazijsko srečanje je bilo dobrodelno, poučno, zabavno in kulinarično.

 

Avtorica: Ema Grašič iz 1. c

Fotograf: Mark Jarc iz 3. h

 

Na petkovo popoldne, 12. 12. 2014, je na Gimnaziji Kranj potekal medgeneracijski dobrodelni bazar Zimske urice, ki smo ga pripravili dijaki in profesorji. Potekale so različne delavnice, plesno-pevska predstava, stand-up &impro šov, poskrbljeno pa je bilo tudi za lačne. Prodajali smo izdelke z logotipom Gimnazije Kranj, vsa zbrana sredstva pa bodo namenjena v šolski sklad za dijake, ki si ne morejo privoščiti vsega. Udeležba je bila za nekatere prve in druge letnike obvezna, toplo vabljeni pa so bili vsi, tudi starši.

Plesno-pevska predstava, a ne muzikal, z naslovom Manj je več, je pripovedovala o dekletu, ki je izgubilo stik z naravo in s samo seboj in ki na koncu najde pot nazaj k sebi. Nastopajoči so nas prepričali z glasbo ob petju in plesu, predstava pa je bila komentirana in zato vsem razumljiva. Izpostavljeno je bilo potrošništvo, vpliv medijev, kako smo ljudje najhujša naravna katastrofa in kako smo si naravo podredili. Zaključek je ta, da sta notranji mir in ljubezen več kot materializem in  da je manj več. Predstavo so ustvarili dijaki po lastnih zamislih.

Publika pa se je dodobra nasmejala na stand-up &impro šovu, ki sta ga pripravila improvizatorja, stand-up komika, voditelja, igralca in nekdanja kranjska gimnazijca Sašo Stare in Rok Bohinc. Na odru sta improvizirala na željo publike in sta zato prišla čisto nepripravljena. Da sta nas lahko nasmejala, morata res imeti talent. Zaigrala sta več prizorov na temo, ki jo je izbrala publika. Ta je na primer izbrala nek prostor (toaleta), čustvo (jeza, ljubezen) in zvrst (risanka) in improvizirana igra je stekla v toaleti z eno jezno in eno zaljubljeno osebo.

V avli smo prodajali koledarje, svinčnike, zvezke, brisače, majice, copate in še kaj z logotipom Gimnazije Kranj, vmes pa je dišalo po pecivu, ki so ga napekli dijaki. Delavnice, od latinščine, kreativnega pisanja, šaha, slovenske slovnice in pravopisa, sodobne umetnosti, debatnega in dramskega krožka in drugih, so privabljale obiskovalce. Na voljo je bila tudi mala gimnazija, namenjena mlajšim otrokom. Kuharski mojstri so pod vodstvom profesorja Andreja Lapuha poleg čaja pripravili še zelenjavno in mesno mineštro.   
         
   

Uporabne povezave

2019 2020 2021
avgust september oktober
p t s č p s n
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.Mednarodna matura
IB Diploma Programme

EU skladi

Erasmus

KRsKOLESOM

Šola za starše
Sodelujemo z:


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies).  Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogocajo deljenje vsebin.
Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Ne strinjam se